Poruka za Rodžera i Rafu...

Ne napadajte Novakov forhend kada je bitno! Novak Đoković je u dva najbitnija trenutka na ovogodišnjem i prošlogodišnjem Vimbldonu odreagovao fenomenalno.

Tenis 15.07.2019 | 10:51
Poruka za Rodžera i Rafu...
Novak je 2019. osvojio Vimbldon pobedom u finalu protiv Rodžera Federera, u meču o kojem će se pričati godinama.

Prošle godine Novak je Vimbldon osvojio protiv Kevina Andersona, ali je najbitniji meč odigrao u polufinalu protiv Rafaela Nadala.

Mečeve protiv Rafe i Rodžera obeležio je jedan maltene identičan momenat u trenucima kada su Španac i Švajcarac "lomili" srpskog tenisera.

Prošle godine Nadal je na 7:7 u petom setu, posle višednevne borbe, imao brejk loptu kojom bi, verovatno, rešio meč. Napao je bekhendom, ne baš najbolje ali ni loše, a Novak je dočekao lopticu forhendom i poslao je u nebranjen deo terena.

Maltene ista situacija desila se ove godine, kada je Federer u petom setu na 8:7 servirao za trofej. Imao je 40:15, prvu meč loptu propustio, a kod druge rešio da ponovi Rafinu grešku.

Napao je forhendom – ponovo ne baš najbolje ali ni preterano loše – pokušavši da iskoristi pritisak trenutka. Đoković je ponovo dočekao lopticu na forhend i na veoma sličan način kao godinu dana ranije zabeležio viner.

Te 2018. godine je nedugo nakon spasene brejk lopte iskoristio svoju i plasirao se u finale, a ove godine je uspeo da spasi još dve brejk lopte posle vraćenog brejka, te u taj-brejku osvoji Vimbldon.

Ne napadajte Novakov forhend momci... Mada teško da bi drugačije bilo da ste napali bekhend.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar