Новак на каквог нисмо навикли...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је у финалу Вимблдона против Роџера Федерера показао мање емоција него што је то за њега уобичајено.

Тенис 14.07.2019 | 23:15
Новак на каквог нисмо навикли...
Помало је било и забрињавајуће видети да се српски тенисер практично не реагује на ситуације у којима је обично умео гласно да викне и да вокално пројектује фрустрацију или одушевљење.

У дуелу са Федерером Ђоковићев говор тела је био потпуно другачији, толико да се чинило или да му је свеједно или да је сасвим сигуран у исход меча и да га оно што се тренутно дешава на дотиче превише.

Фасцинантна је била реакција у 23. гему петог сета, при резултату 11:11, када је Федерер имао шансу за брејк.

Новак је одиграо солидан волеј на мрежи, а потом и лош смеч који је ишао посред терена, али је противник већ помислио да ће лопта отићи на његову десну страну и није успео да се врати.

"Он као да зна да ће победити", прокоментарисао је коментатор Спортклуба Небојша Вишковић.

Само је у једној ситуацији током целог меча Ђоковић "реаговао" и то у моментима када се Федерер нашао у прилици да направи брејк.

Новак је пришао главном арбитру, поразговарао, али је и њему и свима могло да буде јасно да то ради не да би покушао да утиче на одлуку, већ да би себи "наместио" више времена за следећи поен.

Ђоковићево ментално стање се посебно рефлектовало после последњег поена којим је обезбедио пети наслов шампиона Вимблдона.

Да ли због публике, околности, чега год, тек Ђоковић је деловао као да је урадио нешто сасвим нормално, сасвим мирно се руковао са противником, арбитром, поносно прошетао тереном уздигнуте браде, а потом и поново пробао укус Вимблдонске траве.

До момента потпуне експлозије, ударања у груди и показивања прстом ка небу - е, тада је Новак показао да је прави Новак и да је његово целокупно понашање пре тога било једна одлична представа којом је себи обезбедио неопходан мир и дистанцу, пре свега од публике која је још једном била потпуно на страни његовог противника.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар