Novak na kakvog nismo navikli...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera pokazao manje emocija nego što je to za njega uobičajeno.

Tenis 14.07.2019 | 23:15
Novak na kakvog nismo navikli...
Pomalo je bilo i zabrinjavajuće videti da se srpski teniser praktično ne reaguje na situacije u kojima je obično umeo glasno da vikne i da vokalno projektuje frustraciju ili oduševljenje.

U duelu sa Federerom Đokovićev govor tela je bio potpuno drugačiji, toliko da se činilo ili da mu je svejedno ili da je sasvim siguran u ishod meča i da ga ono što se trenutno dešava na dotiče previše.

Fascinantna je bila reakcija u 23. gemu petog seta, pri rezultatu 11:11, kada je Federer imao šansu za brejk.

Novak je odigrao solidan volej na mreži, a potom i loš smeč koji je išao posred terena, ali je protivnik već pomislio da će lopta otići na njegovu desnu stranu i nije uspeo da se vrati.

"On kao da zna da će pobediti", prokomentarisao je komentator Sportkluba Nebojša Višković.

Samo je u jednoj situaciji tokom celog meča Đoković "reagovao" i to u momentima kada se Federer našao u prilici da napravi brejk.

Novak je prišao glavnom arbitru, porazgovarao, ali je i njemu i svima moglo da bude jasno da to radi ne da bi pokušao da utiče na odluku, već da bi sebi "namestio" više vremena za sledeći poen.

Đokovićevo mentalno stanje se posebno reflektovalo posle poslednjeg poena kojim je obezbedio peti naslov šampiona Vimbldona.

Da li zbog publike, okolnosti, čega god, tek Đoković je delovao kao da je uradio nešto sasvim normalno, sasvim mirno se rukovao sa protivnikom, arbitrom, ponosno prošetao terenom uzdignute brade, a potom i ponovo probao ukus Vimbldonske trave.

Do momenta potpune eksplozije, udaranja u grudi i pokazivanja prstom ka nebu - e, tada je Novak pokazao da je pravi Novak i da je njegovo celokupno ponašanje pre toga bilo jedna odlična predstava kojom je sebi obezbedio neophodan mir i distancu, pre svega od publike koja je još jednom bila potpuno na strani njegovog protivnika.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar