Ноле: Један сам од оних које Федерер инспирише!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је после освајања нове титуле на Вимблдону рекао да је то финале једно од најузбудљивијих икада у његовој каријери.  Новак расплакао маму Дијану: Роџере, ти си инспирација! Највећи српски спортиста јако емотивно је говорио после пете вимблдонске титуле и једног од увелико култних финала.  Новак: Ово је најузбудљивије финале које сам играо! Смирен,као да се ништа није догодило, а не да је освојио пети Вимблдон након епског одмеравања са Федерером, Ђоковић је подигао престжни пехар и "захвалио" се лондонској публици. . .

Фудбал 14.07.2019 | 22:45
Ноле: Један сам од оних које Федерер инспирише!
"Ово је вероватно најузбудљивије финале икада које сам играо, а сигурно међу два, три у каријери, против једног од највећих тенисера свих времена, кога веома поштујем", рекао је Ђоковић.

Констатовао је да у финалу мора неко да победи.

"Нажалост, неко из оваквих мечева мора да изађе као поражени.. Обојица смо имали шансе, а нестварно ми је да сам морао да спасем две меч лопте. Чудно је било и у тај-брејку на 12:12. У суштини, надао сам се да ћу доћи до тај-брејкова", додао је Ђоковић.

Српски тенисер је поменуо да је Федерер раније рекао да жели да инспирише 37-годишњаке да се и даље боре.

"Ја сам један од оних које он испирише... Рекао сам и раније, када сам био клинац, док сам растао и сањао да будем тенисер, Вимблдон је увек био турнир на ком сам желео да се појавим, да играм... Сањао сам да ћу бити овде. Сада на овом месту делим специјална осећања са сином и родитељима. Супруга и ћерка су код куће, шаљем им загрљаје", рекао је Ђоковић.

"Мама, тата, хвала што сте дали све да бих ја био овде", рекао је нови-стари шампион Вимблдона и заслужио овације на "Централном стадиону", који је претходних пет сати провео углавном радујући се поенима свог љубимца, Роџера Федерера.

"Роџер је рекао да се нада како ће инспирисати и остале да су велике ствари могуће у 38. години. Ја сам један од њих. Он мене инспирише свакако...", рекао је Новак Ђоковић и окренуо се према великом ривалу и осмоструком освајачу култног турнира.

Аплауз је потрајао, а мама Дијана није се ни трудила да сакрије сузе радоснице због новог историјског успеха, тачније подвига који је остварио њен син - освајач 16 грен слем трофеја.

До пете титуле на Вимблдону стигао је после најдужег финала у историји турнира који постоји од 1877. године:

(1) Новак Ђоковић - Роџер Федерер 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3)!

"Мислим да је ово било најузбудљивије финале које сам одиграо у животу. Дефинитивно... Играо сам против једног од највећих тенисера свих времена, ривала којег много поштујем", говорио је у даху са пехаром у рукама.

"Нажалост, у оваквим мечевима неко мора да изгуби и, као што је Роџер и рекао, обојица смо имали шансе да победимо. Нестварно је да сам успео да се вратим после оне две меч лопте", рекао је Новак, који је једном већ спасао везане меч лопте у грен слем финалу против Федерера и касније освојио титулу.

Било је то 2011. на УС опену.

Овог пута, већ из прве, решио је тај-брејк при резултату 12:12 у петом сету. Из прве, јер је Вимблдон попут осталих "мејџора" искључио могућност да меч траје "заувек", односно да је за победу потребно "два разлике" у одлучујућем сету.

Упркос томе, ово је било најдуже финале 133. издања најстаријег грен слема.

"Чудно је било играти тај-брејк на 12:12...", наставио је Ђоковић, када га је саговорница прекинула констатацијом да су добро играли тај-брејкове у овом финалу.

Сва три су, испоставило се, припала Србину.

"Надао сам се да ћемо доћи до тога...", насмејао се Ђоковић, који је био необично хладан и повучен током пет сати велике борбе, чак и када је добијао пресудне поене.

Са 32 године освојили сте ваш пети Вимблдон?

"Ух, хвала…"

После краће паузе због аплауза, наставио је…

"Знам да сам ово говорио већ, али када сам био клинац и имао четири или пет година, ово је увек био турнир за мене, где сам желео да учествујем, да победим једног дана. Сањао сам да освајам трофеје разних материјала, али један је увек имао посебно место у мојој малој соби. Сањао сам о овоме, а сада делим тренутке са породицом, сином, родитељима, целим тимом...", говорио је и показивао у правцу са којег је добијао најгласнију подршку.

Вероватно и једином делу стадиона који није био уз Швајцарца.

Овације су потрајале...

"Супруга и кћерка су остале код куће, и њима шаљем велику љубав. Ускоро ћу бити тата поново", рекао је Новак, алудирајући на време које је провео тренирајући како би одбранио највреднији трофеј у тенису.

"Сви су патили, чини ми се", рекао је са осмехом, док је камера зумирала уплакану маму Дијану.

"Моји родитељи су ту са мном", рекао је и додао:

"Хвала што сте дали све да бих ја био овде", обратио им се.

Хвала и теби што си нас повео до овде...

Трајало је пет сати и два минута, уз две меч лопте за шест година старијег ривала.

Новак је победио Федерера у тај-брејку петог сета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар