Федерер: Покушаћу што прије да заборавим!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер је после пораза у финалу Вимблдона од Новака Ђоковића рекао да ће покушати што пре да заборави тај дуел.  Насмејао је гледаоце Швајцарац овом изјавом, али питање је да ли их је орасположио после онаквог меча. . .

Тенис 14.07.2019 | 22:15
Федерер: Покушаћу што прије да заборавим!
Наравно, у шали, кроз осмех, одмах после завршетка епског дуела са најбољим тенисером света.

"Имао сам све, имао сам шансе... Имао је и он. Мислим да смо одиграли сјајан меч. Новаче, честитам, било је лудо", рекао је Федерер.

Као 37-годишњак и даље игра у сјајној форми.

"Надам се да ћу људима помоћи да верују у себе, људима у 37. години живота. Да знају да тада није све готово. Ја се осећам сјајно и даље сам добро и стојим на ногама", рекао је Федерер.

У епском финалу Вимблдона Ђоковић је славио после тај-брејка у петом сету.

Била би заиста сјајна прича да један 37-годишњак освоји гренд слем и да дође до свог 21. у колекцији, међутим Ђоковић је научио да "руши" туђе бајке и буде анти-херој у очима других.

У нашима је херој!

Роџер Федерер морао је да стисне руку Србину после невероватних пет сати борбе током којих је имао и две меч лопте, публику на својој страни, у неким тренуцима и "фортуну", што је за резултат имало трећи пораз у финалима Вимблдона од Нолета.

Аплаудирали су му навијачи и упркос пораза, а његове прве речи биле су...

"Покушаћу да заборавим ово!", рекао је Федерер уз осмех на лицу.

"Био је ово заиста сјајан меч. Трајало је баш дуго, имао сам своје шансе, имао је и он, играли смо сјајан тенис. Срећан сам због свог меча, али честитам Новаче, било је лудо, свака ти част".

Много се прича и о Федереровим годинама, невероватно је да неко ко је рођен давне 1981. године још тако убедљиво игра тенис...

"Надам се да ћу дати још неким људима да верују у себе, није готово. Сјајно се осећам, биће потребно да се опоравим од овога. Нисам могао боље од овога, и даље стојим овде, то је оно што имам да кажем свим 37-годишњацима", нагласио је Федерер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар