Federer: Pokušaću što prije da zaboravim!

Švajcarski teniser Rodžer Federer je posle poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića rekao da će pokušati što pre da zaboravi taj duel.  Nasmejao je gledaoce Švajcarac ovom izjavom, ali pitanje je da li ih je oraspoložio posle onakvog meča. . .

Tenis 14.07.2019 | 22:15
Federer: Pokušaću što prije da zaboravim!
Naravno, u šali, kroz osmeh, odmah posle završetka epskog duela sa najboljim teniserom sveta.

"Imao sam sve, imao sam šanse... Imao je i on. Mislim da smo odigrali sjajan meč. Novače, čestitam, bilo je ludo", rekao je Federer.

Kao 37-godišnjak i dalje igra u sjajnoj formi.

"Nadam se da ću ljudima pomoći da veruju u sebe, ljudima u 37. godini života. Da znaju da tada nije sve gotovo. Ja se osećam sjajno i dalje sam dobro i stojim na nogama", rekao je Federer.

U epskom finalu Vimbldona Đoković je slavio posle taj-brejka u petom setu.

Bila bi zaista sjajna priča da jedan 37-godišnjak osvoji grend slem i da dođe do svog 21. u kolekciji, međutim Đoković je naučio da "ruši" tuđe bajke i bude anti-heroj u očima drugih.

U našima je heroj!

Rodžer Federer morao je da stisne ruku Srbinu posle neverovatnih pet sati borbe tokom kojih je imao i dve meč lopte, publiku na svojoj strani, u nekim trenucima i "fortunu", što je za rezultat imalo treći poraz u finalima Vimbldona od Noleta.

Aplaudirali su mu navijači i uprkos poraza, a njegove prve reči bile su...

"Pokušaću da zaboravim ovo!", rekao je Federer uz osmeh na licu.

"Bio je ovo zaista sjajan meč. Trajalo je baš dugo, imao sam svoje šanse, imao je i on, igrali smo sjajan tenis. Srećan sam zbog svog meča, ali čestitam Novače, bilo je ludo, svaka ti čast".

Mnogo se priča i o Federerovim godinama, neverovatno je da neko ko je rođen davne 1981. godine još tako ubedljivo igra tenis...

"Nadam se da ću dati još nekim ljudima da veruju u sebe, nije gotovo. Sjajno se osećam, biće potrebno da se oporavim od ovoga. Nisam mogao bolje od ovoga, i dalje stojim ovde, to je ono što imam da kažem svim 37-godišnjacima", naglasio je Federer.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar