Ђоковић освојио Вимблдон!

НАЈ, НАЈ НАЈВЕЋИ!!! Скоро пет сати и пет сетова пакленог тениса, супер тај-брејк, две везане меч лопте Федерера, али наш ас је нашао начин да слави и понесе пету круну из Лондона и 16. са гренд слемова - 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 4:4 и 6:7 (5), 6:1, 6:7 (4), 6:4 и 13:12 (3).

Тенис 14.07.2019 | 20:13
Ђоковић освојио Вимблдон!
Ђоковић историјским финалом против Федерера одбранио Вимблдон! Новак Ђоковић победио је Роџера Федерера и одбранио титулу на Вимблдону.

Ђоковић је победио Федерера после драматичног спектакла у пет сетова, после петочасовне борбе – 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12.

Ђоковић је дошао до свог 16. Гренд слема у каријери, петог на Вимблдону, након што је тај турнир претходно освајао 2011, 2014, 2015. и 2018. године.

Српски тенисер је победио Швајцарца пети пут заредом и сада у међусобним сусретима води са 26-22.

Новак је, уједно, први играч који је освојио Вимблдон после спасене меч лопте после 70 година, а финале који је одиграо са Роџером је било најдуже у историји Отвореног првенства Велике Британије.

Дуел је почео веома квалитетним ударцима на обе стране, а прва дужа размена припала је Ђоковићу. Ипак, до прве брејк лопте стигао је Швајцарац, али је направио грешку и остао без гема.

Новак није сервирао ни изблиза добро као Федерер, али се држао. Играло се у егалу и дошло се до тај-брејка.

У незваничном 13. гему сета први је мини брејк направио Ђоковић, али му је пала концентрација, док је Федереру прорадио форхенд, па је било 5:3 за Швајцарца.

Ђоковић је у последњи час вратио мини брејк, везао четири поена и освојио први сет.

Добру игру из завршетка првог сета српски тенисер апсолутно није пренео на други део игре. На 15:30 је проклизао и умало се повредио, а онда, код прве брејк лопте, форхенд послао у велики аут.

Федерер је лако потврдио брејк, а Новак наставио да греши. Србин је срљао из грешке у грешку, ударци су му били слаби и непрецизни, да би од понедељка други тенисер света то искористио и направио нови брејк.

Најбољи на свету наставио је да греши, Федерер је играо колико је "морао", а недуго затим дошло се и до трећег брејка Швајцарца у сети и до убедљивих 1:6.

Изузетно лош сет није утицао на Новака, који је почео добро трећи део игре. Ипак, ниво игре није био на препознатљивом нивоу, али је меч, барем резултатски, био у егалу.

Српски тенисер је имао прилику на 4:4 када је дошао до 0:30, али је Федерер везао четири поена и повео са 5:4. Пропуштена шанса је утицала на Новака, који је допустио ривалу сет лопту у наредном гему.

На срећу по Новака прорадио је сервис, спасена је брејк лопта, а недуго затим се отишло у тај-брејк. Као и у првом Новак је напао и направио иницијални мини брејк. Повео је са 5:1, а овога пута није допустио ривалу да се врати у тај де игре за 2-1.

Четврти сет је увелико био у току а Ђоковић и даље није имао ниједну брејк лопту. За то је, нажалост, морао да сачека да Швајцарац поново дође до два брејка предности.

Федерер је повео са 5:2, допустио Новаку да му мало "уђе" у сервисе и врати брејк, али је у наредном гему одсервирао веома сигурно и увео нестварно напет спектакл у пети сет.

Пред улазак у пети сет нам је дошла вероватно најзанимљивија статистика – иако је резултат у сетовима био 2:2, Роџер је имао чак 15 освојених поена више до тог тренутка...

У релативном егалу се играло све до 2:1 за Новака, када је имао 15:40. Код обе брејк лопте је Федерер промашивао први сервис, али оба пута су ритерни били исподпросечни. Имао је Новак и трећу брејк лопту, али је имао и Федерер одговор у виду сервиса.

Најбољи српски спортиста свих времена није дуго чекао – опет је дошао до две брејк лопте, опет катастрофално одреаговао код прве, али код друге одиграо један од бољих пасинга на турниру и повео са 4:2.

Радост Ђоковића и његових навијача није дуго трајала, пошто је Федерер у наредном гему успео да се врати, да погоди пар линија и да нешто касније изједначи на 4:4.

Један од кључних поена на мечу одигран је на 5:5, када је Федерер био близу брејк лопте. Позвао је Новака на мрежу, а Србин му је одговорио бацањем на траву и прављењем најбољег винера на мечу.

Новак је повео, а онда се у егалу играло све до 7:7. Српски тенисер је имао 30:0, али направио неколико несвакидашњих неизнуђених. Федереру је поклонио брејк лопту, а онда и брејк.

Тада су сви мислили да је готово. Публика је била на ногама, Федерер је сервирао за титулу, имао 40:15. Све је било готово, само што Новак то није тако видео.

Четири везана поена освојио је српски тенисер. Од тог тренутка се упалило нешто што је до тада недостајало, као ономад 2015. на УС опену, и десио се рибрејк.

Иако је Ђоковић константно притискао сервис противника први је Федерер поново припретио. На 11:11 Федерер је одиграо можда најсрећнији гем у својој каријери. Од мреже су лоптице прелазиле на другу страну, линије су биле његов највећи савезник, имао је две брејк лопте. Али, Новак се извукао из свих проблема, изједначио и повео.

За крај најдужег финала у историји Вимблдона десило се, по први пут од овогодишње промене правила, да видимо тај-брејк на 12:12 у петом сету.

Ђоковић је поново подигао ниво игре у тај-брејку, као у претходна три. Успевао је да остане дуже у поенима од Федерера, пронашао додатан трачак снаге, што физичке што менталне, успео је да погоди пар веома битних винера и дође до трофеја.

И тако је дошао крај вероватно једног од три најбоља финала у историји тениса. Дефинитивно најчуднијег финала, у којем је Федерер изгубио, а имао 15 освојених поена више, имао две меч лопте на сервису, имао 14.000 гледалаца на својој страни.



Меч за анале, борба за памћење, резултат за историју. НАЈ, НАЈ, НАЈ! Новак Ђоковић је пети пут у каријери успео да подигне престижни пехар на Вимблдону, што му је уједно и 16. гренд слем у каријери. Био је то меч какав се једном у животу гледа, а на крају је након велике, тешке борбе са Роџером Федереромславио Србин са 3:2, по сетовима 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 4:4 и 6:7 (5), 6:1, 6:7 (4), 6:4 и 12:1 (3). Меч је трајао четири сата и 55 минута, што је најдуже сингл финале у историји Вимблдона.

Одиграли су велики мајстори најдужи и најбољи меч на овогодишњем издању Вимблдона. Било је то, сасвим је сигурно једно од најбољих финала гренд слемова у историји које је показало невероватну психичку снагу оба мајстора, а посебно Новака који је, руку на срце у почетку слабо одиграо, али је и поред тога успео да води и слави.

Финале је отворено сервис гемом Роџера Федерера који га је без већих проблема и освојио. Иначе, већ  тада је почела да се назире тактика два аса - Новак се трудио да спусти брзину, а Федекс да што више убрза игру. На почетку меча наш ас је био нешто нервознији, те је слабо погађао прве сервисе. Успео је Федекс захваљујући томе, али и одлилчном форхенду да дође до брејк прилика, али је Ноле срећом успео да се одбрани.

Када би се игра развила први рекет света је доминирао, али Федерер није дозвољавао дугачке поене и углавном их је завршавао агресивним форхендима који јесу велики ризик, али су и једино решење против Ђоковића. Иако је Швајцарац по статистици био бољи до тај-брјка, чак и водио са 5:3 у истом, мини-серијом грешака препустио је први део игре Србину.

Уследио је нагли пад у игри Новака Ђоковића, који се и пре тога мучио, који га је довео веома брзо, како то већ иде када је са друге стране мреже 20-струки гренд слем шампион, у заиста лошу ситуацију и други сет је фуриозно и више него заслужено освојио Швајцарац. Федерер је тај који је диктирао темпо сусрета, посебно из сервиса који је Ноле тешко читао. Поред тога, Швајцарац је био много конкретнији и убитачнији, те је тада деловало да је далеко ближи пехару. Само 12 поена освојио је у другом сету наш ас.

Храбрило је то што је сличан, очајан период игре имао Ђоковић и у полуфиналу против Агута, да би онда подигао ниво и стигао до победе. Али, у финалу га је дочеквао наоштрени Федерер који је и у трећем сету наставио да терорише из сервиса који, када би га погодио наш тенисер пречесто није успевао да укроти лоптицу. Све је подсећало на оно полуфинале Ролан Гароса из 2011. када је Швајцарац сервисима уништио нашег аса. Истина, тада је Ноле боље играо него данас у већем делу одмеравања...

Да ли је жреб заправо учинио "медвеђу услугу" нашем тенисеру, то јест прилично лаки противници, велико је питање. Са друге стране, ни Федерер није имао много тешких опонената, али је одиграо право октанско полуфинале са Рафом Надалом, због ког је подигао ниво игре на шампионски ниво.

У прва три сета Ђоковић није имао нити једну брејк прилику, али је водио са 2:1 пошто је трећи део игре поново буквално "отео" од мештера из Базела, опет у тај-брејку. Невероватно је колико је Београђанин психички јак, јер се све време мучио, каскао, а онда када је било потребно згазио је на гас и сломио дух противнику. Такве спортске ситуације улазе у легенду.

Освајање трећег сета очигледно је позитивно утицало на Ђоковића који је кренуо сигурније да сервира и напада. С друге стране, Федереру је дуго требало да објасни себи како губи, а бољи је у скоро свим статистичким показатељима. Брзо се Швајцарац опоравио, наоправио два брејка предности, што је било довољно да изједначи у сетовима. Истина, Новак, који је прошао још једну , али кратку кризу му је коначно након скоро три сата игре узвратио брејком, што није било довољно да га стигне.

Дошао је Ђоковић до две везне брејк лопте већ у четвртом гему одлучујућег сета, веома важне, можда и круцијалне, али је Федерер успео да се спаси иако је оба пута морао да се ископава из другог сервиса. Трећу је спасао асом. Велика, велика прилика је прокоцкана. Али уследиле су нове које је Србин пригрлио, да би му Федекс одмах узвратио.

Сваки ударац, поен, гем були су тада велики као кућа, сваки је био практично одлучујући. Знали су то обојица, па су играли најбоље што знају и могу након више од три и по сата игре. Имао је брејк прилике Новак, али је правио у тим моментима некарактеристичне грешке. Умор је чинио своје на обе стране мреже.

Јурио је наш ас тај брејк, био ближи од Федерера и опаснији, али се стари вук фантастично бранио и снаказио. И чекао своју шансу. Пубоика је махом, наравно била уз њега, што му је давало енергије да издржи. Ниво тениса је мало опао, али је била невероватно напето. Што доле на трави, што на трибинама. Не гледа се стално овакав инстант класик.

Када је Федерер дошао до брејка и повео сс 8:7 чинло се да је све готово. Стигао је Швајцарац и до две везане меч лопте за титулу, али му Новак једноставно није дозволио. Од тог момента Београђанин је освојио седам поена. Били су то спортски тренуци, слике који се памте читав живот. Моменти који улазе у легенду. Као што ће сигурно и ово епско вимблдонско финале.

Све се додатно закувало опри резултату 11:11 када је Ноле повео са 40:0, али дозволио Федереру да стигне до брејк поена изванредним бекхендом који је само лизнуо линију. Нолета је изнервирало тада што је судија дозволио његов противнику да провери одлуку линијских судија који су позвале аут, иако је прошло можда и превише времена. Наравно, уследиле су салве звиждука са "федерерових трибина" које су поштено частиле нашег аса током целог меча. Кажу да је тенис спорт господе, али у оваквим мечевима то изгледа не важи. У том гему је Федерер при веома важним поенима подизао прашину са белих линија, као на тренингу. Неки би рекли да га је хтело, а неки да је то он, да је то његово мајсторство због чега је можда и најбољи на свету.

Меч је, као да су обојица желела да уђе у историју, завршен у супер тај-брејку, новоуведеном правилу које каже да се пети сет игра до 12:12, а онда ко први стигне до 10 поена уз два предности. Епдско одмеравање, које је већ свима, не само нама навијачима потрошило живце, а играчима и енергију решено је у супер тај-брејка који је добио наш ас.

Пласман у финале је донео Федексу 1.200 АТП поена и 1.175.000 фунти, док шампиону следи 2.000 бодова и 2,35 милиона.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 90

Оставите коментар
Name

Славица

14.07.2019 18:31

Тоооо Србине ,од среце сузе ми кренусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.07.2019 19:02

Симбол кризе капитализма и безвредног новца без покрића који се у маскоте капиталистичког система убације. Спорт је религија капитализма. Апсолутно небитна вест са аспекта живота и опстанка нашег народа, знам да ће сада десетине хиљаде клинаца бивше ЈУ да зграбе рекете и почну тренирати уз оне који су то давно почели, али од тога живети неће моћи. Манипулација је ово тешка са народом и омладином посебно, јер овде нема перспектива, зато је омладини потребно ударити што јаче рефлекторе најајаче сетлости у очи, заслепити их, помутити им рационално размишљање.

Name

ре славица

14.07.2019 19:06

Колико ти је платио? Јел се идентификујеш са њим док те држава гази и одузима ти сва права па ти је онда лакше, најлакше се завалити и гледати тенис, а што ти поред тебе на неколико колиметара отимају све у држави на шта имаш право.

Name

Зоки СЛАВИЦА

14.07.2019 19:07

То Србине теби два милијонцица,а обозаваоцима сузе.

Name

ссср

14.07.2019 19:20

њему два милиончића а вама два шипка

Name

Ре За Ре И Ре Славица

14.07.2019 19:39

Јадни сте ви! Па ви и не знате ста је спорт. А никоме од вас није забрањено да постане спортиста и зарадјује. Али, ви осим кварног језика немате ниста, немате никакав квалитет. Постојале су спортске манифестације и у "оном" времену. И тада су навијаци хрлили да их гледају, а нико им није ниста плацао сто гледају и навијају, како би рекли садасњи циници "нису од тога имали никакве користи". И јос несто, зар није добро да нам дјеца хрле на спортске терене? Мозда, по васем, боље је да се "празне" уз алкохол и наркотике.

Name

Славице Славице

14.07.2019 19:42

Ја сам мислио да је он Црногорац кад ме славица демантова. Какви смо ми људи нецији успјех нас весели јос нам исузе крецу. Срецу цине мале ствари тако и славици.

Name

Но1

14.07.2019 20:41

Браво Славице!

Name

075

14.07.2019 21:49

Да је више спорташа и људи као што је Ноле. Велика особа којој желим да буде до краја каријере најбољи у повијести тениса. Једино свијетло са Балкана је он.

Name

Немој висе писати

14.07.2019 22:05

Ре дзаба ти сто си на дуго и сироко писао опет 2 милиона ниси зарадио, ето видиш сто је тај неправедни капитализам

Name

Ре СВИМА

14.07.2019 22:07

Браво, НОЛЕ СРБИНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Ово вам је исти коментатор. "ре","ре славица","ссср",босанаца",добојлија","Визионар","Србин"

Name

Поздрав за Славицу

14.07.2019 22:15

Цеститам нам обадвома свијетслог сампиона

Name

Славица и Ре

15.07.2019 05:20

Сто се вас двоје не лијеците. Исти сте пакосни енглези,јадне будале,све су спремили да предају и пехар свицарском смраду,довукли и Кате да му преда пехар,али,али десио им се НОВАК СИЛНИ хи,хи,хи енглеску вам м.....

Name

Ре свима

15.07.2019 06:50

Кога је брига што тамо неки ликови пребацују лоптицу, то су крваве паре отете од радницке класе и дате безвезним спортистима гањацима лопте да замајавају народ док им држава отима сва права. Срамота. Јел нецији живот у овој земљи зависи од његовог гањања лоптице. Да људи имају свој живот, када би се бавили собом, на овакве маргиналне појаве као тенис нико не би обрацао пажњу. Људи нажалост уместо да енергију незадовства државом и влашцу усмеравају на рушење власти они иду на стадионе и тамо их претварају у подивљале хорде хулигана. У томе им помаде доковиц. Зато је он битан овој држави.

Name

Славица лавица

15.07.2019 06:57

Колико омладина мора бити заслепљена и ретардидана да не види игру, да не види да су милиони живота слудене омладине уништени зато што су ишли за споротом, било да су тренирали или да су га пратили. У Србији нема посла, нема привреде, нема излаза, зато се омладина даја појацана доза дроге спрота, ријалитија, егзита, у дуге забаве. Док то омладина не схвати, док се не клони стадиона, спротских дворана и игралишта и своју судбину и свој живот, и одговрност за свој не преузму у своје руке не устану и не поцну да се боре против окупационе власт све це више бити унуштавани, све це мање бити излаза. Шта имају ти што гледаје неко пребацивање лоптице 5 сати, имају изгубљено пола дана што су могли радити нешто корисно, могли радити на себи, могли се интегрисати и организовати за борбу, за своју будуцност. Маните се свих "доковица" и замајавања, поцните да живите своје животе, а працење било каквих шарлатана вам није потребно.

Name

славица

15.07.2019 06:58

Колико све вец дуго овом народу испира мозак и терорише свест са екране са његовим гањењем лопте, и сада људи треба да буду срецни и задовољни што тамо неки манијак гања лопти и да се не баве својим животом.

Name

реаговање народа - глас народа

15.07.2019 07:13

Нема везе што остаје 15хиљада без посла овде па у руднику жељезне руде још 300-400 важно је да вам је ђоковић побеодио, и сада не морате ни да једете, све ће вас он нахранити, напојити, обући, платити вам струју. А ако дубље размислите ти спортисти су криви што остајте без посла. Људи славите тенис и ђоковића док вам крче црева, добијате отказе, нечије крвава паре су прече од ваших живота. Важно је да спортисти-небитини ликови овде живи, народ не мора ни живетеи, може умрети.

Name

Свима који негативно коментаришу Новака

16.07.2019 16:10

Људи, вама није добро. Ви сте исфрустрирани, пакосни и необразовани. Ви немате појма о животу. Све вам се своди на политику и једино те вијести вас могу орасполозе или дирну,зависно од тога је ли у питању неки вас љубимац из политике или је неко из супротног табора. На личност каква је Новак, негативан коментар може дати само јако зла или болесна особа. Потражите помоћ.

Name

ре зад коментат гледаоцу ТВ вести

16.07.2019 18:21

Ако се твој живот своди на расположење које зависи од вести које гледаш онда је то један јако јадан живот да јаднији не може бити. Вести не гледам бавим се науком и ствараштвом. Спорт не примећујем да га по овим порталима не потержирају, па кад га већ помињу, онда да барем објаснимо каква је његова улога и сврха, јер очигледно да се људи у својим сиромашним животима почињу идентификовати са спротом, спортистима, гањаћима лопти и лоптица. Човек који има исправно усмерену свест у смисао и сврху живота и постојања, уопште не сме и не треба да троши овоземаљско време на јефтине забаве типа спорта, а поготово на гледања спортова на ТВ. Нажалост човечанство је доведено у стање свести, где је човеко нормално да се забавља уместо да се бави стварашатвом, креативним радом, радом на себи. А аспекта смисла човековог постојања догађају типа гањача лопти и сличне мајијакалне глупосто су апсолсутно небитне. Лудачки је то што се такве ствати фаворизику преко капиталистичких и глобалистичких медија који су плаћени да уништавају свест људи, да је трују и испуњавају садржајима каквим хоће. Ало људи избаците телевизоре из куће који вас само замајава и прави будалама, узмите квалитетне књиге.

Name

ре славица

16.07.2019 19:32

Само навини мисле да је безазлено имати милионе омладине ангажоване на працењу спорта. То је геноцид над народом, и с тим држава мора да се избори. Зато и јесмо стигло довде докле смо дошли, зато спо поробљени и окуипирани, зати нам раде власти то што раде. Циље постигнут имати неангажовану и неборбену омладину.

Name

државник

16.07.2019 19:36

Новак је путоказ за пут у пакао, и то све са најбољим намерама поплоцан. Колико ретардирана омладона мора бити да гледа доковица и замишља да су то они, то је комензација за уништене животе омладини, уместо у земљи Србији да се та омладина организује и бори, да опстане, да се изгради нови привредни систем, ретердираним идиотима су дали спортове, кладионице, играонице и доковица са својим крвавим парама. Јадан ли је тај народ који има омладину којима је доковиц узор и путоказ за пут у пакао. Прво да ли си свестан да се то спотско лудило на планети финансира новцем без покрица, створеним ни из цега, једноставно напишу цек на милион долара и кажу емитовацемо долар без покрица, електронски наравно и реци да можеш да заузврат за њега купујеш материјалне вредности. КОлико омладина мора бити заслепљена и ретардидана да не види игру, да не види да су милиони живота слудене омладине уништени зато што су ишли за споротом, било да су тренирали или да су га пратили. У Србији нема посла, нема привреде, нема излаза, зато се омладина даја појацана доза дроге спрота, ријалитија, егзита, у дуге забаве. Док то омладина не схвати, док се не клони стадиона, спротских дворана и игралишта и своју судбину и свој живот, и одговрност за свој не преузму у своје руке не устану и не поцну да се боре против окупационе власт све це више бити унуштавани, све це мање бити излаза. Шта имају ти што гледаје неко пребацивање лоптице 5 сати, имају изгубљено пола дана што су могли радити нешто корисно, могли радити на себи, могли се интегрисати и организовати за борбу, за своју будуцност. Маните се свих "дјоковица" и замајавања, поцните да живите своје животе, а працење било каквих шарлатана вам није потребно.

Name

хрв

16.07.2019 19:39

Колико све вец дуго овом народу испира мозак и терорише свест са екране са његовим гањењем лопте, и сада људи треба да буду срецни и задовољни што тамо неки манијак гања лопти и да се не баве својим животом.

Name

профа

16.07.2019 19:41

За сву трагедију коју су спортисти и забављачи приредили народу својим занимањем, требало би за њих увести посебан закон, али опет нису толико они криви, колико омладина која то гледа и са тим испира мозак. Нажалост људи то не могу да виде. Власт је рекла, ево имате дјоковице гледајте, нема везе што вам деца нема где да раде, тенис није никакав успех, него доказе озбиљне болести цовецнаства у коју га је капитализам гурнуи, и онда се само даје безведни новац спортистима да слудено цовецанство, омладину што више ретардирају. Пратиоце свих тих спортова и они који се кладу се за лецење, то је њима компензација што немају свој живот, да ли они имају науцне интитутуте, привреду, привредни систем, да ли имају држави, бавили би се сви својим животом, нико не би обрацао пажњу на то што неки манијаци пребацију лоптицу, то је идиотизам, Ало освеститете се људи. Бавите се својим животом. Пустетите те буделетине што гањају лопту, Тесла треба да вам је узор а не ти манијакални типови.

Name

анализа

16.07.2019 19:46

Када се људска свест са свим ликовима свести уздигне из сфере чулности до свере умности и разумности по Канту, тада ће, овакве чулне представа за народ бити незенимљиве, питање је колико је људска свест спремна на одрицања, на усавршања и уздизања напуту до вишиз свера разумевање и умовање. Ограничавају ме само звездано небо надамноми морални закон у мени.

Name

ре славица

16.07.2019 19:50

Зашто нашим прецима нису давали такве представе за народ као данас што се толико убија људска свест преко форсирање спорта, индустрије забаве и разних ријалитија? Доказ до које критичне границе је стигло човечанство, практично до границе после које нече бити повратка назад ако до те мере са потрошачким друштвом уништими животни средину, човека и здравље, техника и медији су потпуно овладали људима,поптуно су их ставили под контролум је оволико форсирање спорта и наметање људима спорта као нечег од чега им зависи живот, и без чега никако не би могли.. То су владари света и хтели да постигну.

Name

новак

16.07.2019 19:53

Не заборавите да је успијех Звезде у купу европских шампиона 1990, допринио нациоаној еуфорији, распаљивању нациолизама пред само разбијање државе.

Name

мм

14.07.2019 18:31

честитам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки РЕ

14.07.2019 20:16

Браво РЕ,треба дјеца да хрле на спортске терене да се кидају и навијају док их забављају богатаси,али послије сваке такве текме кад изгуби њихов богатас,обавезно се ти сиримаси од велике туге сто је изгубио и мец и велике паре изнапијају пистено па се постено и потуку,давно су просла времена спорта из љубави,а не пара и богаства и зато много богати забављају сиротињу.

Name

Тацка

14.07.2019 21:58

Од срца најљепше честитке!!!!!

Name

академац

15.07.2019 07:11

Нема везе што остаје 15хиљада без посла овде па у руднику жељезне руде још 300-400 важно је да вам је ђоковић побеодио, и сада не морате ни да једете, све ће вас он нахранити, напојити, обући, платити вам струју. А ако дубље размислите ти спортисти су криви што остајте без посла. Људи славите тенис и ђоковића док вам крче црева, добијате отказе, нечије крвава паре су прече од ваших живота. Важно је да спортисти-небитини ликови овде живи, народ не мора ни живетеи, може умрети.

Name

ре

16.07.2019 13:26

Србија пропада, а српски народ нестаје… Банде криминалаца отимају нашем народу фабрике, руднике, земљу, воду… Полиција пребија раднике… Војска нема чамце ни батеријске лампе… Милијарде евра сваке године бивају пребачене на рачуне у иностранству… Одиграва се завршни чин отимања Космета… Трећеразредни политичари са Запада долазе у Београд да нам постављају ултиматуме… Убедљива већина младих жели да напусти земљу… Кога то занима? Судећи по новинским извештајима и телевизијским емисијама – никога. Питање свих питања је да ли је Новак Ђоковић победио на неком турниру и колико је новца „зарадио“. „Фондација Новак Ђоковић“ уложила је, у августу ове (2014.) године, пар стотина хиљада евра у опремање дечијих вртића и забавишта. Још један „хумани“ гест „нашег великог шампиона“ који је добио подршку јавности. Шта се крије иза ових „хуманитарних“ акција? Наши „врхунски спортисти“, на челу са Ђоковићем и Дивцем, применили су метод који одавно користи пљачкашка „елита“ на Западу: да користи несрећу обесправљених радних слојева да би створила ореол „доброчинитеља“ и купили јавност. Који ће човек који има самопоштовање да користи туђу несрећу да би себе рекламирао? Онај ко стварно жели да помогне, он то ради без помпе. Новак Ђоковић је само у 2013. на турнирима и од реклама „зарадио“ преко 27 милиона долара. Не постоји податак да је платио порез Србији – чији је држављанин. Колико Новак Ђоковић и други „врхунски“ спортисти, тренери и спортски менаџери дугују нашој држави? Када се имају у виду године које су за нама, ради се о стотинама милиона долара и евра. Ули Хенес, легенда немачког фудбала и најуспешнији менаџер „Бајерна“, осуђен је у Немачкој на 3,5 године затвора због утаје пореза. Отац тенисерке Штефи Граф био је осуђен на 7 година затвора због манипулације са пореским листама своје ћерке. Шта је са нашом државом? Због чега су утајивачи пореза из света професионалног спорта изнад закона? Да ли се ради о додворавању масама, или о систематском поткупљивању политичара, државних службеника и новинара од стране „врхунских“ спортиста? Како је могуће да „врхунски“ тенисери за победу на неком турниру добију више од 2 милиона долара? Да би зарадио 2 милиона долара просечно плаћени радник у свету треба да ради 500 година! Ђоковић и његове „колеге“ из света тениса тај новац „зараде“ за неколико сати „играња“. Због чега тениски циркузанери добијају новац о коме радници не могу ни да сањају? Које друштвене вредности стварају тенисери? Оно што они заправо „раде“ је пребацивање тениске лоптице са једног на други део терена. Играчка техника у спорту нема еманципаторски, већ забављачко-циркузанерски карактер. Она је средство за производњу „спектакла“ са којим треба интегрисати људе у владајући поредак. Са њом се не развијају истинске људске моћи, већ облици манипулације и уништавања људи као културних и природних бића. Савладавајући играчку технику, спортиста се обрачунава са својим духовним и играчким бићем. Што је „већи тенисер“, спортиста је мање човек. Он постаје својеврсни фах-идиот како у менталном, тако и у телесном смислу. „Тенисер“ је облик у коме се човек отуђује од себе као човека. Да би се схватила права природа „врхунског“ тениса, треба имати у виду ко плаћа светску тениску „елиту“. То су, пре свега, „добротворне“ фондације Била Гејтса, „Монсанто“, највеће светске банке, „Пума“, „Адидас“, „Кока-кола“… Ђоковић, Надал, Федерер… су кловнови најмоћнијих капиталистичких кланова и као такви заштитни знак савременог капитализма. Они су јуришници „новог светског (америчког) поретка“ који уништава човечанство и живот на Земљи. „Врхунски спортисти“ спадају у 1% светске богаташке „елите“. Јахте, куће и поседи, ексклузивна одмаралишта, боравак у најскупљим хотелима, огроман новац у западним банкама… Они су органски део богаташке „елите“ која влада светом. „Посебност“ Ђоковића је у томе, што своје рекламне паное поставља преко целих зграда и што диже себи споменике по Србији! Све веће суме коју добијају тенисери пропорционалне су све већој беди у којој се налази све већи део радничке популације у свету. „Спорт је најјефтинија духовна храна за радне масе – која их држи под контролом!“ – то је златно правило спорта до кога је дошао Пјер де Кубертен – званично „отац“ модерног олимпизма. Спортисти не стварају друштвене вредности, већ деполитизују потлачене и на тај начин служе очувању владајућег поретка. Тенисери нису „представници својих нација“, већ јаничари најмоћнијих капиталистичких корпорација које користе спорт да униште националне културе и национално-слободарску самосвест. Спорт је круна „мондијалистичког“ погледа на свет, а модерни олимпизам је прва и најважнија мондијалистичка религија. Истовремено, тенисери су трчећи рекламни панои највећих капиталистичких корпорација и као такви произвођачи потрошачког менталитета – који је покретачка снага „потрошачког друштва“ које све интензивније угрожава опстанак човечанства. Новац који „зарађује“ и „поклања“ Новак Ђоковић је крвави новац који су капиталистички зликовци отели од радника и са којим плаћају спортисте-најамнике да „испирају мозак“ потлаченима и стварају од њих покорне идиоте. „Навијати“ за Новака Ђоковића и његову тенисерску братију заправо је давање подршке џелатима човечанства да докрајче свој монструозни „посао“: да се обрачунају с критичко-мењалачким умом и униште живот на Земљи.

Name

ре ре

16.07.2019 14:09

Браво ре, коначно један прави визионар, који се уздигао изнад свакодневице и који не дозвољава да га матица реке понесе, који плива узводно. Браво, свака част.

Name

Ре ре

16.07.2019 16:12

Порез се плаћа тамо гдје зарађујеш, а то није у Србији. На крају крајева, ни Србија није ништа уложила у њега.

Name

Крваве паре новака ђоковића

16.07.2019 16:58

Зар не схваташ да му се дају паре отете од радничке класе, да је то највећим дијелом новац емитовам без покрића, створен ни из чега, написали људи милиона долара на екрану компјутера у ФЕДу и рекли, ево ово је сад милион који ћемо дати новаку, како људи могу бити толико заслепљени да не виде игре које се са њима играју.

Name

ре ре

16.07.2019 16:58

Богами јесу, те паре његове су крваве да крвавије не могу бити, отете од раничке класе, од радника који једва издржавају породицу, а то је злочин.

Name

РЕ за "ре" 16.07.2019 15:26

16.07.2019 18:31

Текст је написао Љубодраг Дуци Симоновић, који од почетка има негативан став према Новаку Ђоковићу. Можда би све дргачије било да је овај прослављени кошаркаш за вријеме кад је био у највећем успону у својој каријери 1967-1976 играо за НБА, на његову жалост највећи домет му је ипак била Њемачка.

Name

ре за ре

16.07.2019 19:23

Мени уопште није јасно како такви типови разни дивци и ђоковићи свих врста и сорти нису похапшени после свега што су овом народу урадили.

Name

зоран-босанцерос

14.07.2019 18:35

Гледао финале и сузе радоснице, цовјек је ствармо вриједан свега.. Браво Дјоковицу!!!! Да си нам зив и здрав и усрецуј нас и даље!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанаца

14.07.2019 19:05

ајде не лупај глупости, какве радоснице, какве то везе са тобом има, бави се својим животом.

Name

зоки

14.07.2019 21:14

Мој зивот цине јуди око мене... Цеститке Дјоковицу из Босне

Name

ре

16.07.2019 20:41

Док нам не буде главна вест, данас смо завршили изграњи хидролектране на Дрини, или Данас смо истјерали страног инвеститора са нашег рудника које је запосељено са својом термоелктраном, или данас смо основали нови Енергопројект и нови Енергоинвест, док не буде главна вест данас смо истјерали ММФ и Светску банку, док не буде глана вест да смо данас истерали и УСАИД, да смо данас истерали у сорошеве невладине организације и агенције из државе, док не буде главна вест колико је задњих месец дана држава заполила незапослених, док не буде главна вест привредни систем, дој се не заустави даље колонизовање свести људе овеквим весима о тенису, дотле ћемо све брже изумирати.

Name

видимо

16.07.2019 20:59

Неко се грубо нашалио и погирао са овим народом дајући му игре и забаву у замјену за живот.

Name

Добој

14.07.2019 18:35

Браво Ноле Србине

ОДГОВОРИТЕ
Name

добојлија

14.07.2019 19:04

КОлико ти је платио? Јел се идентификујеш са њим док те држава гази и одузима ти сва права па ти је онда лакше, најлакше се завалити и гледати тенис, а што ти поред тебе на неколико колиметара отимају рудних угља Станаре вредан 80милијарди марака то тебе не интересује, уместо да сте сви добојлије на руднику, ви овде славите тенис, срамота!

Name

Свјетски а нас

14.07.2019 18:40

Браво Србине, ненадмашни краљу тениса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

15.07.2019 04:08

Е док је таквих будала као тинама нема напредка ти кад би знао ста знаци рец Србине покрио би се парадима беднице.Казе се браво Србијанац а сто су вама уткали у празан мозак неко знацење ниси ти крив јер си маломозговит. А Дјолету капа до пода тако се Дрзава воли и представља само вама није по мери он није велики Србин и не Србује он навија у финалу за Цроацију он навија за БиХ против Италијеитд а ви Србујете бедо

Name

Не капирас граматику

15.07.2019 12:48

Дзоо, Ноле је Србин а адреса му је земаљска кугла

Name

БРАВО

14.07.2019 18:40

ЛЕГЕНДО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

14.07.2019 20:07

Цеститке обојици,а наравно посебно Новаку.Оволика прица,и на крају ко колико новца добива.Могли сте то ставити на поцетак и не тупити зубе како су играли.Мање_висе сви смо гледали мец.

Name

Визионар

14.07.2019 18:47

Симбол кризе капитализма и безвредног новца без покрића који се у маскоте капиталистичког система убације. Спорт је религија капитализма. Апсолутно небитна вест са аспекта живота и опстанка нашег народа, знам да ће сада десетине хиљаде клинаца бивше ЈУ да зграбе рекете и почну тренирати уз оне који су то давно почели, али од тога живети неће моћи. Манипулација је ово тешка са народом и омладином посебно, јер овде нема перспектива, зато је омладини потребно ударити што јаче рефлекторе најајаче сетлости у очи, заслепити их, помутити им рационално размишљање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо Ситуација

14.07.2019 20:01

Веома те жалим. Можда би ти помогло да удариш главом у буково дрво , који пут.

Name

за Виyионар

15.07.2019 04:16

ајд болан лијечи се , или ти болан смета што је Србин побиједио, у сваком сучају ајране, за Нолета навија сваки човјек на земаљској кугли који цијени човјека који валститим радом и умом успије у било којем спорту, ал болан мислим најгоре је то што је Ноле Србин, да је Хрват човјече у звијезде би а оковали. штета , ал бре Србин, није ни Црногорац подгузна мува Хрвата,

Name

ре

15.07.2019 07:12

Нема везе што остаје 15хиљада без посла овде па у руднику жељезне руде још 300-400 важно је да вам је ђоковић побеодио, и сада не морате ни да једете, све ће вас он нахранити, напојити, обући, платити вам струју. А ако дубље размислите ти спортисти су криви што остајте без посла. Људи славите тенис и ђоковића док вам крче црева, добијате отказе, нечије крвава паре су прече од ваших живота. Важно је да спортисти-небитини ликови овде живи, народ не мора ни живетеи, може умрети.

Name

Браво

14.07.2019 18:55

Браво Ноле, а коментатора са ртрс отпустити моментално, цовјек није нормалан колико је навијао за Федерера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.07.2019 09:26

Ноле је цар!!! што га више мрзе почевши од енглеза, па и неких срба он је све јачи Браво Ноле!!

Name

Хрват

14.07.2019 19:06

Људи моји каква је ово легенда од спортисте и човјека. Цеститке и ако Бог да и догодине трећи Wимблдон за редом. Радуј се народе. Капа до пода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.07.2019 19:07

Апсолутно небитан догађај са аспекта судбине, народа, битан је политичарима да могу манипулисати народом. Е сад ћемо најебати. Сада креће национална еуфорија и додатно слуђивање ионако слуђеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битан

14.07.2019 19:54

Заправо јако битан, захваљујуци том човеку сви чују за Србију и Србе генерално! он је постигао више од свих политичара у претходном периоду на промоцији овог народа у неком другом светлу, у односу како смо били представљени од стране западних медија 90-их.

Name

Перо Ситуација

14.07.2019 20:02

И ти ниси добар. жалим те .

Name

балија

14.07.2019 22:41

Браво Србине само напријед и до године освајај,нека виде Пјегави ,ко је најбољи.

Name

дујаковић

14.07.2019 19:08

браво Дјоле и Бог те помого,да побједјујеш још дуго година,сине рода свога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелија

14.07.2019 19:34

Брави Ноле, какав феноменалан карактер!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

14.07.2019 23:23

Браво Ноле комплименти

Name

Тврдим

15.07.2019 04:42

иванисевиц је кљуц овог великог успјеха...велики тренер

Name

МРОМИЛ

15.07.2019 05:07

Цеститке нај бољем амбасадору Српског народа

Name

ре

15.07.2019 07:02

браво ђоле ноле воле - сви те воле.

Name

Ре тврдим

15.07.2019 14:39

А који је кључ за та твоја глупа лупетања?

Name

Госко

14.07.2019 19:51

Браво носоња,свака цаст...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

14.07.2019 19:52

Федерер је имао 40 винера више и изгубио меч. Такав статистички податак још дуго нисам видио. Реално, био је бољи и не би било незаслужено да је побиједио али Дјокара се увијек извуче и кад лошије одигра јер је његов најјачи адут психа у најважнијим моментима. Посебан утисак су одвратни Британци. Како би их ја напушио да сам његовом мјесту. Пушило би им се и зујало у глави до сљедећег Вимблдона. У сваком случају, честитке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

голуб

15.07.2019 07:05

а шта ти имаш од његових винера, јеси можда пребојао и брејкове, и волеје, и смећеве, и сервисе и сва та лудаула за слуђивање омладине. Чист колонијализам и корпоратизам свести људи.

Name

дусанцули

15.07.2019 07:23

А шта ти имаш од тога да си ми се уопште обратио? Неоколонијализам и неолиберализам унесрећују људе а ти си типичан примјер. Опусти се и уживај у пребацивању лоптице, односно уопште у поентирању. АЈ уздравље!

Name

ре ре

16.07.2019 16:34

Све вас који га подржавате треба похапсити јер подржавате ово зло од власти и државе која разгони народ, која сиромаштвом убија народа, а спортисти су умртвили народ,. они су у служби ове власти, они су њихова религија.

Name

Хвала

14.07.2019 19:53

Ноле, цеститам људино ! Добили смо коју бијелу на глави, нема везе нека си само побиједио. Да се имамо циме поносити. Зив нам био 100 година ! Тооооо Нооолееееее ! Бр. 1 заслузено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.07.2019 20:07

Енглези га не воле, зато овако чудесно побеђује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

14.07.2019 20:10

Добар је дечко,врхунски спортиста,људина...поздрав из Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Јорк

14.07.2019 20:24

Као Србин у сред Чемерике морам признати да ми је драго Са дјецом смо сједили свих 5 сати без одмора Али је Федерер је био јако вјештији Ноле је бахато испустио превише шанси Чак је и Ноле то признао на ЕСПН У сваком случају од срца честитке Рекорд у сваком погледу

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

14.07.2019 20:37

Читам ово и не могу вјеровати!Нити сам гледао,нити ме занима,нити знам играти,али знам да тај човјек годинама стиче слау својим радом и трудом..Ја сам био на пилани у вријеме кад је он постизао успјехе-више нисам ни за пилане,а он и даље напредује..Свака му част.Своју величину КАРАКТЕРА првенствено показује на свим пољима.Већи је борац,дјелима за српство од оног мравоједа и ове кљусине које она сподоба од патријарха више слави од светитеља.НОЛЕ ,ЈЕ ИМАО 150 ЉУДИ НА СВАДБИ,А НАШЕ ФУКАРЕ СЕ ЗАДУЖЕ И СКУПЕ 500 ЉУДИ..Гледајте га кроз ове примјере или сте ви сви заиста они које треба "преправљати",што каже Чедо за Неђовог Мила у серији "добро јутро комшија"..дозовите се памети једном и слиједите позитивне примјере око себе,хеееј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но1

14.07.2019 20:39

Браво Ноле! Честитке од срца, теби и свима нама! Браво Новаче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лала

14.07.2019 20:40

Ноле није Србин вец Црногорац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срб

15.07.2019 18:26

и шта онда као такав тражи у Србији?

Name

Да да

17.07.2019 05:19

под ЦГ заставом уцестије на турнирима. Па кад се пробудис видјет цес да Србија. СРБ он је се давно изјаснио за кога му срце куца. Добијао је велике понуде и паре да дрзаву промијени. И није то урадио !!! Пуцај те од муке, он је постен и цастан СРБИН. Зивио Новаце, поносу нас. Насе СУНЦЕ, које нас обасјава у свијету. Не мозе се ту ниста слагат и изокренут. Насе горе лист !!!

Name

рацио

14.07.2019 20:44

Ово требате коментарисати ду..г.авци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

14.07.2019 21:06

Ста ја имам од тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорић

14.07.2019 21:14

Колико глупије коментара. Завидније љубоморније злије пакосније одвратније људи који немају људскости НОЛЕТУ није до пара него до љубави према спорту Они је зарадио новца за 4 кољена да нетреба да раде до краја живот А ви који имате такве зле коментаре умрите од љубоморе ПОЦРКАЛИ ДАБОГДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

14.07.2019 21:16

Ноле, Ноле, Ноле!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.07.2019 06:37

Браво Ноле! Свака ти част, много мије драго због твоје- наше побједе, а нарочито због оних некултурних енглеских назови дама са средњим прстом подигнуте руке. Показало се колико нас енглези мрзе, али си то достојанствено поднио и поштено побиједио. Једини спорт Ноле који гледам, у скоро свим другим спортовима има куповине и продаје, док бар сам убиједјен да тога код тебе нема тј. у тенису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.07.2019 06:40

Нолетова побједа је само његова побједа, а не побједа ни вуцица, ни додика нити било ког недораслог тзв. политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перице

16.07.2019 11:18

Ово је спорска тема.Ти прицас и потурас политику.Видис да људи остављају љепе коментаре подрске Нолету.

Name

Георгије

15.07.2019 08:07

Новаце свака цаст! Дусмани могу само да ти продувају кривуљка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Новаце

16.07.2019 11:10

Кад је била поплава јел цовек дао свима донацију.Срам вас било,лесинари једни. Ста хоцете од цовека,сам је зарадио својим трудом и радом све.

ОДГОВОРИТЕ