АПОЕЛ потврдио: Савић је наш до 32. рођендана!

Уговором је било планирано да Вујадин Савић до 2022. године буде фудбалер Црвене звезде, али умјесто тога то ће бити у АПОЕЛ-у.

Фудбал 15.07.2019 | 08:00
АПОЕЛ потврдио: Савић је наш до 32. рођендана!
Опроштај од саиграча, па потврда на сајту Кипрана!

АПОЕЛ је на свом званичном сајту саопштио да ће Вујадин Савић постати њихов члан након што прође обавезне лекарске прегледе, а од раније је познато да ће га Црвена звезда пустити без обештећења - уз проценте (50%) од наредне продаје.

Оно што до сада није било познато јесте да ће уговор бити потписан на три године, прецизније до 30. јуна 2022. године, што је дан пред Савићев 32. рођендан.

Искусном штоперу овим трансфером је "окончан" други мандат у Црвеној звезди, далеко успјешнији од првог од 2007. до 2010. године, пошто је постао капитен клуба и допринио у освајању две шампионске титуле уз успјехе у Европи.

Звезда је сада остала на тројици штопера: Немањи Милуновићу, Срђану Бабићу и Радовану Панкову, с тим да је посљедњепоменути повријеђен, док на том мјесту може да одигра и Филип Стојковић.

Ових дана спомиње се могућност повратка и Милоша Дегенека у клуб.

Оно што се претходних дана најављивало овог поподнева добило је потврду са Кипра. АПОЕЛ је представио Вујадина Савића (29) као свог новог играча. Доскорашњи капитен Црвене звезде потписао је уговор на три године, а црвено-бели, као што је и најављено, за овај трансфер неће добити обештећење. У клубу са Маракане жртвовали су око 500.000 евра, колико су у једном тренутку ценили Савића, како би се решли играча на кога Владан Милојевић више није рачунао. 

Додуше, Звезда ће по договору са кипраским тимом имати право на 50 одсто новца од евентуалног наредног трансфера искусног штопера. 

Савић је у Звезду дошао лета 2017. године као слободан играч, после истека уговора са молдавским Шерифом. Имао је одличних 18 месеци у црвено-белом, али и периоде када је кубурио са повредама. Статус је почео да губи током пролећне полусезоне, када се није нашао у тиму за последњи првенствени вечити дерби. Како га није било ни у првом овосезонском сусрету против Судуве АПОЕЛ ће моћи да га региструје за друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Кипарски првак у квалификацијама за ЛШ чека бољег из дуела Слован Братислава - Сутјеска.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар