APOEL potvrdio: Savić je naš do 32. rođendana!

Ugovorom je bilo planirano da Vujadin Savić do 2022. godine bude fudbaler Crvene zvezde, ali umjesto toga to će biti u APOEL-u.

Fudbal 15.07.2019 | 08:00
APOEL potvrdio: Savić je naš do 32. rođendana!
Oproštaj od saigrača, pa potvrda na sajtu Kiprana!

APOEL je na svom zvaničnom sajtu saopštio da će Vujadin Savić postati njihov član nakon što prođe obavezne lekarske preglede, a od ranije je poznato da će ga Crvena zvezda pustiti bez obeštećenja - uz procente (50%) od naredne prodaje.

Ono što do sada nije bilo poznato jeste da će ugovor biti potpisan na tri godine, preciznije do 30. juna 2022. godine, što je dan pred Savićev 32. rođendan.

Iskusnom štoperu ovim transferom je "okončan" drugi mandat u Crvenoj zvezdi, daleko uspješniji od prvog od 2007. do 2010. godine, pošto je postao kapiten kluba i doprinio u osvajanju dve šampionske titule uz uspjehe u Evropi.

Zvezda je sada ostala na trojici štopera: Nemanji Milunoviću, Srđanu Babiću i Radovanu Pankovu, s tim da je posljednjepomenuti povrijeđen, dok na tom mjestu može da odigra i Filip Stojković.

Ovih dana spominje se mogućnost povratka i Miloša Degeneka u klub.

Ono što se prethodnih dana najavljivalo ovog popodneva dobilo je potvrdu sa Kipra. APOEL je predstavio Vujadina Savića (29) kao svog novog igrača. Doskorašnji kapiten Crvene zvezde potpisao je ugovor na tri godine, a crveno-beli, kao što je i najavljeno, za ovaj transfer neće dobiti obeštećenje. U klubu sa Marakane žrtvovali su oko 500.000 evra, koliko su u jednom trenutku cenili Savića, kako bi se rešli igrača na koga Vladan Milojević više nije računao. 

Doduše, Zvezda će po dogovoru sa kipraskim timom imati pravo na 50 odsto novca od eventualnog narednog transfera iskusnog štopera. 

Savić je u Zvezdu došao leta 2017. godine kao slobodan igrač, posle isteka ugovora sa moldavskim Šerifom. Imao je odličnih 18 meseci u crveno-belom, ali i periode kada je kuburio sa povredama. Status je počeo da gubi tokom prolećne polusezone, kada se nije našao u timu za poslednji prvenstveni večiti derbi. Kako ga nije bilo ni u prvom ovosezonskom susretu protiv Suduve APOEL će moći da ga registruje za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kiparski prvak u kvalifikacijama za LŠ čeka boljeg iz duela Slovan Bratislava - Sutjeska.  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar