Наполи поражен, Хамес је Атлетикова бомба!

Колумбијац на прагу трансфера у Рохибланкосе.

Фудбал 14.07.2019 | 16:14
Наполи поражен, Хамес је Атлетикова бомба!
Ни Наполи, ни Пари Сен Жермен већ - Атлетико Мадрид!

Када редакција мадридског дневника Марка одлучи да нешто објави на насловну страну онда ту грешке нема! Сетимо се, уосталом, случаја Луке Јовића од пре само месец дана. А најтиражнији спортски дневник у Шпанији је на недељној насловници објавио наслов следеће садржине: „Бомба на видику! Хамес жели у Атлетико“.

У даљем тексту наводи се да је Хамес преломио и да жели трансфер искључиво у Атлетико! Иако је првобитно имао жељу да обнови сарадњу са Карлом Анћелотијем у Наполију, преокрет се догодио пре неколико седмица на инсистирање породице која жели да настави живот у Мадриду. Цела операција почела је да мења облик и према тврдњама поменутог извора, врло је близу да се материјализује.

Наполи је претходних дана био врло упоран да са Реалом постигне договор, али није успео јер није имао довољно новца да одмах исплати цео трансфер. Спортски директор Кристијано Ђунтоли је чак био и у Мадриду на две рунде разговора с Флорентином Перезом, уз неколико телелефонских контакта како би нашли компромисно решење. Чак је и Хамесов агент Жорж Мендеш био за трансфер у Наполи. Али, изгледа да су у Кампанији признали пораз, јер Хамес сада више ни не размишља о трансферу на југ Италије, већ у комшилук.

Није ова прича никаква новост у свету фудбала, али је сада добила најозбиљније контуре. Хамес жели у Атлетико, а Дијего Симеоне наводно не може да дочека да потпише „левоногог колумбијског маестра“. 

Хамес Родригез је последње две сезоне провео на позајмици у Бајерну, али минхенски великан овог лета одбио могућност да откупи Колумбијца који се онда вратио у Мадрид. Тамо није дочекан у најлепшој атмосфери, пошто му је Зинедин Зидан већ у старту јасно ставио до знања да не рачуна на њега и да може слободно да тражи нову средину. Доста се последњих дана причало о Реаловом односу према Хамесу. Наиме, Краљевски клуб 12. јула није честитао свом фудбалеру рођендан, што је наишло на озбиљне критике јавности. Јер, иако Хамес извесно неће наставити каријеру на стадиону Сантјаго Бернабеу, нико не може да обрише чињеницу да је Колумбијац са Реалом освојио две Лиге шампиона, једну титулу у Шпанији, два Суперкупа Европе и исто толико Светских клупских првенстава.

Атлетико је за ову операцију спреман да издвоји 42.000.000 евра, колико Реал тражи за свог плејмејкера. Биће то, већ видимо, страшно појачање за Рохибланкосе и Дијега Симеонеа. 

Извор: моззартспорт

Фото: МАРЦА

Коментари / 0

Оставите коментар