Napoli poražen, Hames je Atletikova bomba!

Kolumbijac na pragu transfera u Rohiblankose.

Fudbal 14.07.2019 | 16:14
Napoli poražen, Hames je Atletikova bomba!
Ni Napoli, ni Pari Sen Žermen već - Atletiko Madrid!

Kada redakcija madridskog dnevnika Marka odluči da nešto objavi na naslovnu stranu onda tu greške nema! Setimo se, uostalom, slučaja Luke Jovića od pre samo mesec dana. A najtiražniji sportski dnevnik u Španiji je na nedeljnoj naslovnici objavio naslov sledeće sadržine: „Bomba na vidiku! Hames želi u Atletiko“.

U daljem tekstu navodi se da je Hames prelomio i da želi transfer isključivo u Atletiko! Iako je prvobitno imao želju da obnovi saradnju sa Karlom Anćelotijem u Napoliju, preokret se dogodio pre nekoliko sedmica na insistiranje porodice koja želi da nastavi život u Madridu. Cela operacija počela je da menja oblik i prema tvrdnjama pomenutog izvora, vrlo je blizu da se materijalizuje.

Napoli je prethodnih dana bio vrlo uporan da sa Realom postigne dogovor, ali nije uspeo jer nije imao dovoljno novca da odmah isplati ceo transfer. Sportski direktor Kristijano Đuntoli je čak bio i u Madridu na dve runde razgovora s Florentinom Perezom, uz nekoliko telelefonskih kontakta kako bi našli kompromisno rešenje. Čak je i Hamesov agent Žorž Mendeš bio za transfer u Napoli. Ali, izgleda da su u Kampaniji priznali poraz, jer Hames sada više ni ne razmišlja o transferu na jug Italije, već u komšiluk.

Nije ova priča nikakva novost u svetu fudbala, ali je sada dobila najozbiljnije konture. Hames želi u Atletiko, a Dijego Simeone navodno ne može da dočeka da potpiše „levonogog kolumbijskog maestra“. 

Hames Rodrigez je poslednje dve sezone proveo na pozajmici u Bajernu, ali minhenski velikan ovog leta odbio mogućnost da otkupi Kolumbijca koji se onda vratio u Madrid. Tamo nije dočekan u najlepšoj atmosferi, pošto mu je Zinedin Zidan već u startu jasno stavio do znanja da ne računa na njega i da može slobodno da traži novu sredinu. Dosta se poslednjih dana pričalo o Realovom odnosu prema Hamesu. Naime, Kraljevski klub 12. jula nije čestitao svom fudbaleru rođendan, što je naišlo na ozbiljne kritike javnosti. Jer, iako Hames izvesno neće nastaviti karijeru na stadionu Santjago Bernabeu, niko ne može da obriše činjenicu da je Kolumbijac sa Realom osvojio dve Lige šampiona, jednu titulu u Španiji, dva Superkupa Evrope i isto toliko Svetskih klupskih prvenstava.

Atletiko je za ovu operaciju spreman da izdvoji 42.000.000 evra, koliko Real traži za svog plejmejkera. Biće to, već vidimo, strašno pojačanje za Rohiblankose i Dijega Simeonea. 

Izvor: mozzartsport

Foto: MARCA

Komentari / 0

Ostavite komentar