Марко Симоновић, није више играч Зенита!

Репрезентативац Србије напустио је руски тим после две сезоне.

Кошарка 14.07.2019 | 17:49
Марко Симоновић, није више играч Зенита!
Зенит из Санкт Петербурга играће следеће сезоне Евролигу, али без Марка Симоновића у саставу.

Српски репрезентативац и руски клуб данас су и званично окончали сарадњу после две сезоне.

"Марко Симоновић напушта Зенит. Желели бисмо да се захвалимо српском крилном играчу на свему што је урадио за наш клуб желимо му много среће у будућој каријери“, наводи се у поруци на Тwиттеру Зенита.

Симоновић, који је у Зенит стигао 2017. године из Црвене звезде, прошле сезоне у Еврокупу просечно је бележио шест поена, 2,6 скокова на 15 одиграних утакмица.

Током каријере наступао је за Ергоном, Остенде, Хемофарм, Будућност, Албу и По Ортез, а у два наварата носио је и дрес Црвене звезде.

После одличних игара у Црвеној звезди Марко Симоновић је потписао двогодишњи уговор са Зенитом. По завршетку прошле сезоне две стране су разговарале о продужетку сарадње, али до коначног договора није дошло.

Симоновић има 33 године, а протекле сезоне у ВТБ лиги је просечно бележио 9,9 поена, уз 2,6 скокова. Током каријере играо је и за Лавове, Ергоном, Остенде, Хемофарм, Будућност, Албу, Црвену звезду и Ортез. У последње четири године је стандардни репрезентативац Србије.

И даље није познато где ће Симоновић наставити каријеру.

Симоновић се налази на ширем спсику селектор Србије Александра Дјорђевића за предстојеће Светско првенство у Кини, а у националном дресу има освојене две сребрне медаље - на Мундобаскету 2014. и Олимпијским играма у Рију 2016. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

владо

14.07.2019 15:57

Шта ће мо сада кукалла нам мајка кад више не буде у Зениту. Како ћемо уопште преживети?

ОДГОВОРИТЕ