Marko Simonović, nije više igrač Zenita!

Reprezentativac Srbije napustio je ruski tim posle dve sezone.

Košarka 14.07.2019 | 17:49
Marko Simonović, nije više igrač Zenita!
Zenit iz Sankt Peterburga igraće sledeće sezone Evroligu, ali bez Marka Simonovića u sastavu.

Srpski reprezentativac i ruski klub danas su i zvanično okončali saradnju posle dve sezone.

"Marko Simonović napušta Zenit. Želeli bismo da se zahvalimo srpskom krilnom igraču na svemu što je uradio za naš klub želimo mu mnogo sreće u budućoj karijeri“, navodi se u poruci na Twitteru Zenita.

Simonović, koji je u Zenit stigao 2017. godine iz Crvene zvezde, prošle sezone u Evrokupu prosečno je beležio šest poena, 2,6 skokova na 15 odigranih utakmica.

Tokom karijere nastupao je za Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu i Po Ortez, a u dva navarata nosio je i dres Crvene zvezde.

Posle odličnih igara u Crvenoj zvezdi Marko Simonović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zenitom. Po završetku prošle sezone dve strane su razgovarale o produžetku saradnje, ali do konačnog dogovora nije došlo.

Simonović ima 33 godine, a protekle sezone u VTB ligi je prosečno beležio 9,9 poena, uz 2,6 skokova. Tokom karijere igrao je i za Lavove, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu, Crvenu zvezdu i Ortez. U poslednje četiri godine je standardni reprezentativac Srbije.

I dalje nije poznato gde će Simonović nastaviti karijeru.

Simonović se nalazi na širem spsiku selektor Srbije Aleksandra Djorđevića za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini, a u nacionalnom dresu ima osvojene dve srebrne medalje - na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vlado

14.07.2019 15:57

Šta će mo sada kukalla nam majka kad više ne bude u Zenitu. Kako ćemo uopšte preživeti?

ODGOVORITE