Званично: Тео је Виртусов!

Теодосић потписао и иде код Ђорђевића! Виртус се огласио и потврдио долазак српског плејмејкера.  

Кошарка 14.07.2019 | 16:33
Званично: Тео је Виртусов!
У размаку од 12 сати завршена је једна од љетних трансфер сага!

Милош Теодосић (32) дефинитивно ће наставити каријеру у Болоњи, јер је прихватио позив Виртуса да од септембра постане плејмејкер екипе Александра Саше Ђорђевића.

Више од два мјесеца нагађано је да ли ће српски плеј заиграти за италијанског великана, а у међувремену је његова супруга, глумица Јелисавета Орашанин распалила машту навијачима Звезде поруком у својој представи да ће он доћи међу црвено-беле.

Тај сан многих присталица Звезде неће бити остварен, бар не за сада, јер ће Теодосић од јесени дефинитивно задужити дрес двоструког шампиона Европе и у њему заиграти у Еврокупу, први пут од сезоне 2006/07 када је играо за ФМП Железник.

Теодосић је тако озваничио свој повратак у европску кошарку послије двије године, током којих је био члан Лос Анђелес Клиперса до прошле зиме, када је добио отказ у Америци и потом одлучои да не игра до Свјетског првенства у Кини.

У међувремену, Ђорђевић је са Виртусом освојио ФИБА Лигу шампиона и са сарадницима из клуба направио план да нови тим клуба из Болоње гради око српског "плеја", МВП-а Евролиге за 2010. годину и освајача евро-титуле 2016.

Прије тога, њих двојица ће сарађивати и овог љета у репрезентацији, јер ће Теодосић као капитен предводити "орлове" на Свјетском првенству у Кини од 31. августа до 14. септембра.

Црвена звезда се потајно надала, ЦСКА је био озбиљно у игри, али је на крају избор пао на – Виртус. Клуб из Болоње и званично је потврдио да ће Милош Теодосић у наредној сезони играти у Италији и тиме прекинуо вишемесечне спекулације о његовом првом европском клубу по повратку из НБА лиге и што је још битније за нас овде у Србији: спекулације о ипак нереалном доласку 32-годишњег аса у црвено-бели тим из Београда.

Како је Виртус саопштио, Теодосић је потписао уговор на три сезоне.  Виртус није објавио колико ће Теодосићзарадити у Болоњи, али је сајт Спортандо раније објавио да ће за те три године зарадње инкасирати 6.500.000 евра нето, односно нешто мало више од 2.150.0000 по сезони.

Огромне паре за европску кошарку, јасно је да Звезда томе није могла ни да приђе.

Али то јесте новац који најбољи плеј Европе заслужује. О Теодосићевој каријери излишно је и говорити. Само да поменемо два Купа у Србији, два у Грчкој, две титуле у Русији, шест у ВТБ лиги, пехар Евролиге, три сребрне медаље са репрезентацијом Србије, да не помињемо сва индивидуална признања.

И оно најбитније: природан дар који у својим очима и рукама има 195 центиметара високи плеј. Гледати Теодосића како игра кошарку – то је чисто уживање. А нико то не зна боље од српског селектораАлександра Ђорђевића, који ће му бити тренер и у Виртусу.

Подсетимо, Теодосић је од фебруара слободан играч пошто се растао са Лос Анђелес Клиперсима. На последњем окупљању репрезентације током квалификација за Мундобаскет донео је одлуку да не игра клупску кошарку до наредне сезоне како би се одморио, залечио повреде и посветио породици пошто је недавно постао отац. Од зимус до данас Теодосић се налазио на радару више европских великана. Макаби из Тел Авива му је нудио двогодишњи уговор вредан 3.000.000 евра, али са само једном гарантованом сезоном. Олимпијакос га је желео за 2.500.000 евра на две године, а добио је и позив из миланске Олимпије, која је у међувремену потписала Серхија Родригеза. Такође је био и на листи мадридског Реала и московског ЦСКА, док је у звездашким круговима данима уназад вођена кампања навијача да Теодосић потпише за Црвену звезду.

Ипак, на крају – Болоња.

А пре тога - Мундобаскет. Нека је са срећом.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар