Zvanično: Teo je Virtusov!

Teodosić potpisao i ide kod Đorđevića! Virtus se oglasio i potvrdio dolazak srpskog plejmejkera.  

Košarka 14.07.2019 | 16:33
Zvanično: Teo je Virtusov!
U razmaku od 12 sati završena je jedna od ljetnih transfer saga!

Miloš Teodosić (32) definitivno će nastaviti karijeru u Bolonji, jer je prihvatio poziv Virtusa da od septembra postane plejmejker ekipe Aleksandra Saše Đorđevića.

Više od dva mjeseca nagađano je da li će srpski plej zaigrati za italijanskog velikana, a u međuvremenu je njegova supruga, glumica Jelisaveta Orašanin raspalila maštu navijačima Zvezde porukom u svojoj predstavi da će on doći među crveno-bele.

Taj san mnogih pristalica Zvezde neće biti ostvaren, bar ne za sada, jer će Teodosić od jeseni definitivno zadužiti dres dvostrukog šampiona Evrope i u njemu zaigrati u Evrokupu, prvi put od sezone 2006/07 kada je igrao za FMP Železnik.

Teodosić je tako ozvaničio svoj povratak u evropsku košarku poslije dvije godine, tokom kojih je bio član Los Anđeles Klipersa do prošle zime, kada je dobio otkaz u Americi i potom odlučoi da ne igra do Svjetskog prvenstva u Kini.

U međuvremenu, Đorđević je sa Virtusom osvojio FIBA Ligu šampiona i sa saradnicima iz kluba napravio plan da novi tim kluba iz Bolonje gradi oko srpskog "pleja", MVP-a Evrolige za 2010. godinu i osvajača evro-titule 2016.

Prije toga, njih dvojica će sarađivati i ovog ljeta u reprezentaciji, jer će Teodosić kao kapiten predvoditi "orlove" na Svjetskom prvenstvu u Kini od 31. avgusta do 14. septembra.

Crvena zvezda se potajno nadala, CSKA je bio ozbiljno u igri, ali je na kraju izbor pao na – Virtus. Klub iz Bolonje i zvanično je potvrdio da će Miloš Teodosić u narednoj sezoni igrati u Italiji i time prekinuo višemesečne spekulacije o njegovom prvom evropskom klubu po povratku iz NBA lige i što je još bitnije za nas ovde u Srbiji: spekulacije o ipak nerealnom dolasku 32-godišnjeg asa u crveno-beli tim iz Beograda.

Kako je Virtus saopštio, Teodosić je potpisao ugovor na tri sezone.  Virtus nije objavio koliko će Teodosićzaraditi u Bolonji, ali je sajt Sportando ranije objavio da će za te tri godine zaradnje inkasirati 6.500.000 evra neto, odnosno nešto malo više od 2.150.0000 po sezoni.

Ogromne pare za evropsku košarku, jasno je da Zvezda tome nije mogla ni da priđe.

Ali to jeste novac koji najbolji plej Evrope zaslužuje. O Teodosićevoj karijeri izlišno je i govoriti. Samo da pomenemo dva Kupa u Srbiji, dva u Grčkoj, dve titule u Rusiji, šest u VTB ligi, pehar Evrolige, tri srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije, da ne pominjemo sva individualna priznanja.

I ono najbitnije: prirodan dar koji u svojim očima i rukama ima 195 centimetara visoki plej. Gledati Teodosića kako igra košarku – to je čisto uživanje. A niko to ne zna bolje od srpskog selektoraAleksandra Đorđevića, koji će mu biti trener i u Virtusu.

Podsetimo, Teodosić je od februara slobodan igrač pošto se rastao sa Los Anđeles Klipersima. Na poslednjem okupljanju reprezentacije tokom kvalifikacija za Mundobasket doneo je odluku da ne igra klupsku košarku do naredne sezone kako bi se odmorio, zalečio povrede i posvetio porodici pošto je nedavno postao otac. Od zimus do danas Teodosić se nalazio na radaru više evropskih velikana. Makabi iz Tel Aviva mu je nudio dvogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra, ali sa samo jednom garantovanom sezonom. Olimpijakos ga je želeo za 2.500.000 evra na dve godine, a dobio je i poziv iz milanske Olimpije, koja je u međuvremenu potpisala Serhija Rodrigeza. Takođe je bio i na listi madridskog Reala i moskovskog CSKA, dok je u zvezdaškim krugovima danima unazad vođena kampanja navijača da Teodosić potpiše za Crvenu zvezdu.

Ipak, na kraju – Bolonja.

A pre toga - Mundobasket. Neka je sa srećom.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar