Муратоглу: Новак је најбољи играч свих времена!

Тренер Серене Вилијамс, Патрик Муратоглу, дао је занимљиво виђење на тему ко је најбољи тенисер свих времена.

Тенис 14.07.2019 | 14:39
Муратоглу: Новак је најбољи играч свих времена!
Француз је у изјави за ББЦ, током разговора у којем се повела прича ко је такозвани “ГОАТ” (тхе греатест оф алл тиме), стао на Новакову страну и то из неколико разлога.

Он је рекао да српском тенисеру, који има мање највећих трофеја (15) у односу на Надала (18) и Федерера (20), није било лако да у њиховој ери дође до тако великог броја успеха.

Он је истакао чињеницу да је Новак у Гренд слем финалима побеђивао само два пута играче који су ван круга у који је поред Федерера и Надала придодао и Ендија Марија.

"“Када су сва тројица на врхунцу игре, Новак има предност у односу на њих. Дошао је у периоду када су Рафа и Роџер већ доминирали игром, доказао је да је у стању да побеђује обојицу, постао и остао број један и то је радио неколико пута", каже Муратоглу.

Потом је поткрепио своје твдње и овим аргументима:

"Имао је ситуације када је доминирао против Надала на шљаци, истина, не увек на Ролан Гаросу, али победити Рафу у неком финалу на шљаци, многи момци то нису у стању да ураде. Такође, Роџера је много пута побеђивао и постао број један када су ова двојица били на самом врху. Отуда мислим да је макар мало бољи од њих, ма колико то било тешко рећи. Знам да се многи неће сагласити са мном, али ја верујем да је тако", јасан је Муратоглу.

Познати стручњак каже да зна и због чека је Ђоковић био толико успешан у окршајима са својим највећим ривалима.

"Када се Новак појавио на сцени, сви су ми говорили како је немогуће победити Надала и Федерера, како су прејаки. Али млади момак је веровао у то, рекао је, ‘победићу их’. Сви су се питали, ко је тај момак, како може да каже тако нешто, како може да нема поштовања према двојици највећих свих времена? Он је у томе успео зато што је у то снажно веровао. Све је било захваљујући његовој жељи за успехом и вери у себе", закључио је тренер Серене Вилијамс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар