Muratoglu: Novak je najbolji igrač svih vremena!

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, dao je zanimljivo viđenje na temu ko je najbolji teniser svih vremena.

Tenis 14.07.2019 | 14:39
Muratoglu: Novak je najbolji igrač svih vremena!
Francuz je u izjavi za BBC, tokom razgovora u kojem se povela priča ko je takozvani “GOAT” (the greatest of all time), stao na Novakovu stranu i to iz nekoliko razloga.

On je rekao da srpskom teniseru, koji ima manje najvećih trofeja (15) u odnosu na Nadala (18) i Federera (20), nije bilo lako da u njihovoj eri dođe do tako velikog broja uspeha.

On je istakao činjenicu da je Novak u Grend slem finalima pobeđivao samo dva puta igrače koji su van kruga u koji je pored Federera i Nadala pridodao i Endija Marija.

"“Kada su sva trojica na vrhuncu igre, Novak ima prednost u odnosu na njih. Došao je u periodu kada su Rafa i Rodžer već dominirali igrom, dokazao je da je u stanju da pobeđuje obojicu, postao i ostao broj jedan i to je radio nekoliko puta", kaže Muratoglu.

Potom je potkrepio svoje tvdnje i ovim argumentima:

"Imao je situacije kada je dominirao protiv Nadala na šljaci, istina, ne uvek na Rolan Garosu, ali pobediti Rafu u nekom finalu na šljaci, mnogi momci to nisu u stanju da urade. Takođe, Rodžera je mnogo puta pobeđivao i postao broj jedan kada su ova dvojica bili na samom vrhu. Otuda mislim da je makar malo bolji od njih, ma koliko to bilo teško reći. Znam da se mnogi neće saglasiti sa mnom, ali ja verujem da je tako", jasan je Muratoglu.

Poznati stručnjak kaže da zna i zbog čeka je Đoković bio toliko uspešan u okršajima sa svojim najvećim rivalima.

"Kada se Novak pojavio na sceni, svi su mi govorili kako je nemoguće pobediti Nadala i Federera, kako su prejaki. Ali mladi momak je verovao u to, rekao je, ‘pobediću ih’. Svi su se pitali, ko je taj momak, kako može da kaže tako nešto, kako može da nema poštovanja prema dvojici najvećih svih vremena? On je u tome uspeo zato što je u to snažno verovao. Sve je bilo zahvaljujući njegovoj želji za uspehom i veri u sebe", zaključio je trener Serene Vilijams.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar