Руси граде свој Холивуд за филм!

Министарство одбране Русије узвраћа ударац америчкој продукцији!

Свијет 14.07.2019 | 13:09
Руси граде свој Холивуд за филм!
Министарство одбране Русије планира да створи "армијски Холивуд" за снимање филмова који ће величати подвиге руске војске и официра.

"Вечерње новости" јављају да ће филмски студио бити направљен у Подмосковљу, у парку "Патриот", и да ће бити у потпуности посвећен снимању остварења о војној проблематици.

"У Русији су свесни да су Американци, захваљујући богатој продукцији, успели читав свет да убеде да су ослободили планету од Хитлера, без обзира на чињеницу да је чак и председник Доналд Трамп недавно признао да су Совјети у Другом светском рату имали више жртава него сви остали народи заједно," преноси тај лист.

"Стално добијамо предлоге да снимамо историјске филмове, али ми желимо да снимамо и уметничке, филмове о савременој руској армији и херојима који се боре против чудовишног монструма, међународног тероризма," изјавио је министар одбране Сергеј Шојгу.

Заменик министра Андреј Картаполов потврдио је да ће ускоро почети снимање филма о подвизима руске војске у борби против исламских терориста у Сирији.

Министарство одбране одлучило се на овај корак због незадовољства актуелном руском продукцијом - ствараоци штеде на војним консултантима, па филмови снимљени у последње време често имају пропусте.

"Гледао сам филмски серијал о Морским ђаволима и очекивао драматичне сцене руских морских диверзаната. Али, сценариста и режисер су те морске диверзанте, уместо у води, видели по неким селима где се боре против сеоских криминалаца," рекао је Картаполов.

"Новости" у тексту дописника из Москве Бранка Влаховића истичу да ће студио средства добијати из војног буџета.

(Вечерње новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

здравко

14.07.2019 11:25

Видла жаба да се коњ поткива па и она дигла ногу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Американац

14.07.2019 18:03

Само митове велицати ,подерани гаца наравно .

Name

ОЉА ЗА ЗДРАВКО

14.07.2019 12:02

Е, Здравко, Здравко! Толико вас је занијела ова вијест да сте (од бриге, ста ли) прогутали цак један цијели слог (видла).

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

14.07.2019 13:02

По карадзицевој как изговарас так пиши.

Name

Никола

14.07.2019 13:49

Је*беш Рује, војска нема шта да једе! Они се брину о војном имидзу. Која глупост!

Name

Ре никола

14.07.2019 14:45

Ето у вас у федерацији милина људи просе колико је лијепо.прво гледај своје двористе.Руси кад буду дошли на их хране и бране ко вас онда се јави.

Name

Тито

14.07.2019 12:44

Преписују од најискуснијег .Гебелс би позавидио на новцу и логистици.

ОДГОВОРИТЕ