Rusi grade svoj Holivud za film!

Ministarstvo odbrane Rusije uzvraća udarac američkoj produkciji!

Svijet 14.07.2019 | 13:09
Rusi grade svoj Holivud za film!
Ministarstvo odbrane Rusije planira da stvori "armijski Holivud" za snimanje filmova koji će veličati podvige ruske vojske i oficira.

"Večernje novosti" javljaju da će filmski studio biti napravljen u Podmoskovlju, u parku "Patriot", i da će biti u potpunosti posvećen snimanju ostvarenja o vojnoj problematici.

"U Rusiji su svesni da su Amerikanci, zahvaljujući bogatoj produkciji, uspeli čitav svet da ubede da su oslobodili planetu od Hitlera, bez obzira na činjenicu da je čak i predsednik Donald Tramp nedavno priznao da su Sovjeti u Drugom svetskom ratu imali više žrtava nego svi ostali narodi zajedno," prenosi taj list.

"Stalno dobijamo predloge da snimamo istorijske filmove, ali mi želimo da snimamo i umetničke, filmove o savremenoj ruskoj armiji i herojima koji se bore protiv čudovišnog monstruma, međunarodnog terorizma," izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Zamenik ministra Andrej Kartapolov potvrdio je da će uskoro početi snimanje filma o podvizima ruske vojske u borbi protiv islamskih terorista u Siriji.

Ministarstvo odbrane odlučilo se na ovaj korak zbog nezadovoljstva aktuelnom ruskom produkcijom - stvaraoci štede na vojnim konsultantima, pa filmovi snimljeni u poslednje vreme često imaju propuste.

"Gledao sam filmski serijal o Morskim đavolima i očekivao dramatične scene ruskih morskih diverzanata. Ali, scenarista i režiser su te morske diverzante, umesto u vodi, videli po nekim selima gde se bore protiv seoskih kriminalaca," rekao je Kartapolov.

"Novosti" u tekstu dopisnika iz Moskve Branka Vlahovića ističu da će studio sredstva dobijati iz vojnog budžeta.

(Večernje novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

zdravko

14.07.2019 11:25

Vidla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

ODGOVORITE
Name

Amerikanac

14.07.2019 18:03

Samo mitove velicati ,poderani gaca naravno .

Name

OLJA ZA ZDRAVKO

14.07.2019 12:02

E, Zdravko, Zdravko! Toliko vas je zanijela ova vijest da ste (od brige, sta li) progutali cak jedan cijeli slog (vidla).

ODGOVORITE
Name

zdravko

14.07.2019 13:02

Po karadzicevoj kak izgovaras tak piši.

Name

Nikola

14.07.2019 13:49

Je*beš Ruje, vojska nema šta da jede! Oni se brinu o vojnom imidzu. Koja glupost!

Name

Re nikola

14.07.2019 14:45

Eto u vas u federaciji milina ljudi prose koliko je lijepo.prvo gledaj svoje dvoriste.Rusi kad budu došli na ih hrane i brane ko vas onda se javi.

Name

Tito

14.07.2019 12:44

Prepisuju od najiskusnijeg .Gebels bi pozavidio na novcu i logistici.

ODGOVORITE