У Бурси спрема бурек за Путина

Посластичар из турског града Бурса, Хасан Аџар, чији је колач ушао у Гинисову књигу рекорда, изјавио је за Спутњик да намјерава да испече традиционални турски бурек за предсједника Русије Владимира Путина, а повод је - почетак испоруке руских противваздушних ракетних система С-400 Турској

Занимљивости 13.07.2019 | 21:51
У Бурси спрема бурек за Путина
"Почетак испорука противваздушних система С-400 Турској, о којима се толико говорило у нашој земљи, био је добродошла вест за нас. Схватајуц́и колико је то важно за националну безбједност наше земље, као и за односе између Турске и Русије, желим да дам свој допринос за развој односа између наших земаља. Због тога ц́у уложити све своје напоре и испец́и и послати данас у Кремљ, лично Владимиру Путину, нашу традиционалну питу - бурек", рекао је посластичар.

Аџар је додао да ц́е пита бити са сиром и спанац́ем. Укупна тежина пакета биц́е четири килограма. Према његовим прорачунима, пошиљка би требало да стигне у Москву у року од пет дана, док се "бурек може јести још десет дана од дана печења".

"Током своје посљедње посјете Турској, господин Путин је изразио жељу да посјети турски ресторан. Желим да га позовем у наш прелијепи древни град Бурсу и у мој ресторан, где ц́у му направити најбољи бурек", истакао је посластичар.



Аџар је 2012. године ушао у Гинисову књигу рекорда за највец́и бурек, чија је дужина била 2.023 метра.



(Информер)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кмкок

14.07.2019 20:11

Путин це бас појести тај бурек... он и кад је на путу носи своју термосицу и из ње пије а храну му спремају само његови кухари...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Важан је гест и труд

17.07.2019 19:52

Ако и не буде јео биће захвалан