U Bursi sprema burek za Putina

Poslastičar iz turskog grada Bursa, Hasan Adžar, čiji je kolač ušao u Ginisovu knjigu rekorda, izjavio je za Sputnjik da namjerava da ispeče tradicionalni turski burek za predsjednika Rusije Vladimira Putina, a povod je - početak isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj

Zanimljivosti 13.07.2019 | 21:51
U Bursi sprema burek za Putina
"Početak isporuka protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj, o kojima se toliko govorilo u našoj zemlji, bio je dobrodošla vest za nas. Shvatajući koliko je to važno za nacionalnu bezbjednost naše zemlje, kao i za odnose između Turske i Rusije, želim da dam svoj doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja. Zbog toga ću uložiti sve svoje napore i ispeći i poslati danas u Kremlj, lično Vladimiru Putinu, našu tradicionalnu pitu - burek", rekao je poslastičar.

Adžar je dodao da će pita biti sa sirom i spanaćem. Ukupna težina paketa biće četiri kilograma. Prema njegovim proračunima, pošiljka bi trebalo da stigne u Moskvu u roku od pet dana, dok se "burek može jesti još deset dana od dana pečenja".

"Tokom svoje posljednje posjete Turskoj, gospodin Putin je izrazio želju da posjeti turski restoran. Želim da ga pozovem u naš prelijepi drevni grad Bursu i u moj restoran, gde ću mu napraviti najbolji burek", istakao je poslastičar.



Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najveći burek, čija je dužina bila 2.023 metra.



(Informer)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kmkok

14.07.2019 20:11

Putin ce bas pojesti taj burek... on i kad je na putu nosi svoju termosicu i iz nje pije a hranu mu spremaju samo njegovi kuhari...

ODGOVORITE
Name

Važan je gest i trud

17.07.2019 19:52

Ako i ne bude jeo biće zahvalan