КИН: Хулк и Оскар погађали за тријумф Шангаја!

Ђијангсу црвенео! Домаћи се нису осладили у суботњим утакмицама 17. кола кинеског шампионата.

Фудбал 13.07.2019 | 20:40
КИН: Хулк и Оскар погађали за тријумф Шангаја!
Очајној форми Ђијангсуа изгледа да нема краја. агонија је продужена данас против веома мотивисаног Шангаја. Гостујући играчи су потпомогнути грешкама веома збуњеног домаћина данас дошли до веома важног тријумфа, којим су се поново приближили на свега два бода од водећег Пекинг Гуоана и засели на треће место на табели, 0:3.

Већ од самог старта утакмице било је јасно да се Ђијангсуу никако не пише добро. Шангај је изборио корнер који је извео Оскар. Бразилац је изванредно центрирао и пронашао Хулка у казненом простору, који је без икаквих проблема проследио лопту у мрежу.

Само четири минута касније, деловало је да су све лађе потонуле за домаћина. Је Чонгкију је ужасно стартовао на противника и отвореним ђоном ишао право у лице противничком фудбалеру. Марк Клатенбург није имао никакву дилему и Ђијангсу је меч морао да настави са десеторицом играча на терену.

У 17. минуту Шангај је дошао до новог гола. Хулк се одлучио на ударац са ивице казненог простора, голман Гу је лопту само успео да скрене на ногу Жанга Веија, који је имао лак задатак да дуплира предност своје екипе. Тим резултатом уједно се отишло и на одмор.

Неколико минута по повратку са паузе, виђен је и трећи погодак. Шангај је кренуо у контру, коју бројчано ослабљени фудбалери Ђијангсуа нису успели у потпуности да испрате. Лопта је тако дошла до Оскара, који је са ивице казненог простора шутирао у даљи угао гола и погодио. Хулк му је узвратио за асистенцију из другог минута, пошто је управо он пронашао Оскара на десној страни.

До краја меча нису виђени голови, али јесте још један црвени картон. Ксије Пенгфеи је без готово икакве потребе отвореним ђоном стартовао на Оскара, а судија Марк Клатенбург који је био одлично постављен могао је само да му покаже пут ка свлачионици.



У другом мечу дана, Пекинг Женхе није успео да дође до злата вредних бодова против Вухана, те је тиме серију пораза продужио на пет утакмица.

Ни на овом мечу домаћини нису успели да комплетни заврше утакмицу. Већ од 26. минута је тако Женхе морао да игра са играчем мање због искључења Вана Хуиланга.

Казна је уследила пред сам крај полувремена, а мрежу је затресао још један Бразилац који је каријеру одлучио да настави у Кини, Лео Баптистао. Вухан је до краја меча само успео да потврди победу, пошто је са беле тачке погодио и Жан Куаси за коначних 0:2.

Утакмицу са највише голова одиграли су Тјенђин Тјанхаи  и Шенжен, а на крају је виђена подела бодова (2:2). Занимљиво, био је ово једини сусрет данас на којем није виђен црвени картон.

Повели су гости преко Џона Мерија у 31. минуту утакмице, али је одговор стигао у последњим тренуцима првог полувремена преко Ренатиња.

Деловало је да ће домаћини преузети главну реч на терену, пошто су одмах по старту другог полувремена повели голом Јао Јуншенга. Ипак, Џон Мари је у 79. минуту успео да по други пут уведе меч у егал, те тиме коначно и донесе бод својој екипи.

КИНА 1 - 17. коло:

Среда
Пекинг Гуан - Чунгћинг 4:1 (1:1)

Четвртак
Тјенђин Теда - Гуангџоу Евергранде 0:3 (0:1)

Петак
Хебеи - Шангај Шенхуа 2:1 (0:1) 
Хенан - Шандунг 3:2 (2:0) 
Далијен - Гуангџоу Р&Ф 3:2 (1:1) 

Субота
Пекинг Женхе - Вухан Зал 0:2 (0:1)
Ђијангсу - Шангај СИПГ 0:3 (0:2)
Тјенђин Тјанхаи - Шенжен 2:2 (1:1)



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар