Партизан га "открио", Оли га продао у НБА!

Амерички плејмејкер Најџел Вилијамс-Гос напушта грчки Олимпијакос и постаје члан НБА екипе Јуте Џез.  Партизан, Евролига, па НБА: Млади "плеј" остварио сан! Бивши организатор игре црно-белих наставиће каријеру у најјачој лиги на свету.

Кошарка 14.07.2019 | 10:51
Партизан га "открио", Оли га продао у НБА!
Јута Џез је на НБА драфту 2017. године као 55. пика изабрала бившег студента Вашингтона и Гонзаге, Најџела Вилијамса Госа.

Гос је своју професионалну каријеру почео у Европи, у дресу београдског Партизана, где су га фантастичне партије препоручиле грчком Олимпијакосу, где је у Евролиги бележио око 9 поена и 4 асистенције.

Јута ће активирати Најџелову клаузулу за одлазак у НБА, па ће тако екипа Олимпијакоса остати без сјајног плејмејкера, а спекулише се да ће у њихову касу стићи прилив од милион долара.

До НБА почетка стигао је обилазним путем.

Најџел Вилијамс-Гос (24, 192 центиметара) дошао је претпрошлог лета у Србију као колеџ звезда и 55. "пик" на драфту, коме Јута још није довољно веровала да би га уврстила у свој тим.

Зато је дошао у Европу, одиграо добру сезону у Партизану, па се опробао и у Евролиги као "плеј" Олимпијакоса и на тај начин је изборио остварење своје главне амбиције - повратак у САД.

Вилијамс-Гос биће следеће сезоне играч Јуте Џез, објавио је у суботу специјализовани портал "Еурохоопс".

Некадашњи студент Гонзаге искористиће опцију у уговору са Олимпијакосом и раскинути ту сарадњу да би постао НБА "плеј" уз искуснијег саиграча Мајкла Конлија (31), који је овог лета дошао међу "џезере" у једном од атрактивнијих трејдова.

Такође, за место на позицији "један" конкурент ће му бити и Емануел Мудиеј (23), "седми" пик са драфта 2015. који је претходних година играо за Денвер и Њујорк.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар