Partizan ga "otkrio", Oli ga prodao u NBA!

Američki plejmejker Najdžel Vilijams-Gos napušta grčki Olimpijakos i postaje član NBA ekipe Jute Džez.  Partizan, Evroliga, pa NBA: Mladi "plej" ostvario san! Bivši organizator igre crno-belih nastaviće karijeru u najjačoj ligi na svetu.

Košarka 14.07.2019 | 10:51
Partizan ga "otkrio", Oli ga prodao u NBA!
Juta Džez je na NBA draftu 2017. godine kao 55. pika izabrala bivšeg studenta Vašingtona i Gonzage, Najdžela Vilijamsa Gosa.

Gos je svoju profesionalnu karijeru počeo u Evropi, u dresu beogradskog Partizana, gde su ga fantastične partije preporučile grčkom Olimpijakosu, gde je u Evroligi beležio oko 9 poena i 4 asistencije.

Juta će aktivirati Najdželovu klauzulu za odlazak u NBA, pa će tako ekipa Olimpijakosa ostati bez sjajnog plejmejkera, a spekuliše se da će u njihovu kasu stići priliv od milion dolara.

Do NBA početka stigao je obilaznim putem.

Najdžel Vilijams-Gos (24, 192 centimetara) došao je pretprošlog leta u Srbiju kao koledž zvezda i 55. "pik" na draftu, kome Juta još nije dovoljno verovala da bi ga uvrstila u svoj tim.

Zato je došao u Evropu, odigrao dobru sezonu u Partizanu, pa se oprobao i u Evroligi kao "plej" Olimpijakosa i na taj način je izborio ostvarenje svoje glavne ambicije - povratak u SAD.

Vilijams-Gos biće sledeće sezone igrač Jute Džez, objavio je u subotu specijalizovani portal "Eurohoops".

Nekadašnji student Gonzage iskoristiće opciju u ugovoru sa Olimpijakosom i raskinuti tu saradnju da bi postao NBA "plej" uz iskusnijeg saigrača Majkla Konlija (31), koji je ovog leta došao među "džezere" u jednom od atraktivnijih trejdova.

Takođe, za mesto na poziciji "jedan" konkurent će mu biti i Emanuel Mudiej (23), "sedmi" pik sa drafta 2015. koji je prethodnih godina igrao za Denver i Njujork.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar