"Грчки бог из Рима" званично Наполијев!

Досадашњи дефанзивац "вучице" прешао у Напуљ за 36 милиона евра.  Бенвенуто Костас! Манолас у Наполију за 36. 000. 000! Карло Анчелоти сада има штопере за напад на титулу. Питање је да ли и све остало. . . ?

Фудбал 13.07.2019 | 21:56
"Грчки бог из Рима" званично Наполијев!
Костас Манолас, "Грчки бог из Рима", како га је легендарни британски коментатор Питер Друри назвао након гола који је постигао против Барселне, званично је из Роме прешао у Наполи.

Досадашњи дефанзивац "вучице" ове суботе окончао је медицинске прегледе у "Вили Стјуарт" у Напуљу, након чега је постписао уговор са Наполитанцима.

Како преносе италијански медији, вриједност трансфера, који је данас озваничен, је 36 милиона евра, а предсједник Наполија Аурелио Де Лаурентис пожелио је добродошлицу грчком штоперу путем свог Твитер налога.

Централни бек, који је недавно напунио 28 година, у Италију је стигао 2014. године, када је из Олимпијакоса прешао у Рому за 15 милиона евра.

Дан који су у Напуљу дуго чекали. Јер иако је Рома још раније објавила да Костас Манолас иде, Наполитанци нису смели да отворе шампањац све док нису видели фотографију грчкот штопера у плавом дресу. Коначно се и то десило: Наполи је и званично објавио да је Манолас нови делић у пазлу који Карло Анчелоти склапа са намером да следеће сезоне заиста нападне титулу шампиона Италије.

Сад бар има штопере за то, мада је и даље утисак да све остало једноставно није на нивоу Јувентуса Кристијана Роналда. Али зато јесте и даље за корак изнад конкуренције, укључујући ту и Интер, а чак и ако Антонио Конте успе да Неразуре већ у првој сезони издигне изнад границе очекивања – не би му то било први пут у новим клубовима – Лига шампиона не би смела да дође под знак питања.

Подсетимо, Наполи је за Маноласа платио обештећење од 36.000.000 евра, а 28-годишњи Грк ће годишње зарађивати око 4.500.000 по сезони. Требало би приде да добије и 2.000.000 само за потпис.

Лекарски прегледи су обављени, па је председник Аурелио Де Лаурентис могао да на Твитеру славодобитни објави: “Бенвенуто Костас“.

Роми профит – Маноласа је довела 2014. из Олимпијакоса за 15.000.000 евра - и утисак да је унапред одустала од највиших амбиција. Само да се заради, да се продају најскупљи. А ко ће да игра? О томе Американци као не размишљају превише.

Са друге стране, Анчелотију на дар штоперски тандем Калиду Кулибали - Костас Манолас. Чини се да ће и ове сезоне Никола Максимовић морати да минуте чешће скупље из улоге десног бек.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар