"Grčki bog iz Rima" zvanično Napolijev!

Dosadašnji defanzivac "vučice" prešao u Napulj za 36 miliona evra.  Benvenuto Kostas! Manolas u Napoliju za 36. 000. 000! Karlo Ančeloti sada ima štopere za napad na titulu. Pitanje je da li i sve ostalo. . . ?

Fudbal 13.07.2019 | 21:56
"Grčki bog iz Rima" zvanično Napolijev!
Kostas Manolas, "Grčki bog iz Rima", kako ga je legendarni britanski komentator Piter Druri nazvao nakon gola koji je postigao protiv Barselne, zvanično je iz Rome prešao u Napoli.

Dosadašnji defanzivac "vučice" ove subote okončao je medicinske preglede u "Vili Stjuart" u Napulju, nakon čega je postpisao ugovor sa Napolitancima.

Kako prenose italijanski mediji, vrijednost transfera, koji je danas ozvaničen, je 36 miliona evra, a predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis poželio je dobrodošlicu grčkom štoperu putem svog Tviter naloga.

Centralni bek, koji je nedavno napunio 28 godina, u Italiju je stigao 2014. godine, kada je iz Olimpijakosa prešao u Romu za 15 miliona evra.

Dan koji su u Napulju dugo čekali. Jer iako je Roma još ranije objavila da Kostas Manolas ide, Napolitanci nisu smeli da otvore šampanjac sve dok nisu videli fotografiju grčkot štopera u plavom dresu. Konačno se i to desilo: Napoli je i zvanično objavio da je Manolas novi delić u pazlu koji Karlo Ančeloti sklapa sa namerom da sledeće sezone zaista napadne titulu šampiona Italije.

Sad bar ima štopere za to, mada je i dalje utisak da sve ostalo jednostavno nije na nivou Juventusa Kristijana Ronalda. Ali zato jeste i dalje za korak iznad konkurencije, uključujući tu i Inter, a čak i ako Antonio Konte uspe da Nerazure već u prvoj sezoni izdigne iznad granice očekivanja – ne bi mu to bilo prvi put u novim klubovima – Liga šampiona ne bi smela da dođe pod znak pitanja.

Podsetimo, Napoli je za Manolasa platio obeštećenje od 36.000.000 evra, a 28-godišnji Grk će godišnje zarađivati oko 4.500.000 po sezoni. Trebalo bi pride da dobije i 2.000.000 samo za potpis.

Lekarski pregledi su obavljeni, pa je predsednik Aurelio De Laurentis mogao da na Tviteru slavodobitni objavi: “Benvenuto Kostas“.

Romi profit – Manolasa je dovela 2014. iz Olimpijakosa za 15.000.000 evra - i utisak da je unapred odustala od najviših ambicija. Samo da se zaradi, da se prodaju najskuplji. A ko će da igra? O tome Amerikanci kao ne razmišljaju previše.

Sa druge strane, Ančelotiju na dar štoperski tandem Kalidu Kulibali - Kostas Manolas. Čini se da će i ove sezone Nikola Maksimović morati da minute češće skuplje iz uloge desnog bek.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar