Тест: Поклон побједа Јунајтеда!

23 "ђавола" и тренерова деца! Манчестер јунајтед као гост је савладао вицешампиона Аустралије - 0:2 (0:0), головима Рашфорда и Гарнера.

Фудбал 14.07.2019 | 08:00
Тест: Поклон побједа Јунајтеда!
Погађали Рашфорд и Гарнер, али Џејмс је купио срца Јунајтедових навијача. Рутинских 2:0 против Перта.

Манчестер јунајтед одиграо је у суботу прву утакмицу у оквиру припрема за предстојећу сезону.

На "Оптус" стадиону у Перту, на коме се углавном играју мечеви аустралијског фудбала и крикета, "црвени ђаволи" су савладали Перт Глори резултатом 2:0.

Стрелци су били Маркус Рашфорд у 60. и Џејмс Гарнер у 85. минуту.

Менаџер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер је на почетку првог и другог полувремена извео потпуно различите поставе, са идејом да 22 играча одиграју по 45 минута.

Изузетак је направио седам минута пре краја, када је одлучио да "закине" Лука Шоа и пружи шансу Гарнеру, као 23. играчу на овој утакмици.

Осамнаестогодишњи "везиста" одмах му се одужио јаким и прецизним ударцем са 18 метара, којим је поставио коначан резултат!

Јунајтед је оба поготка постигао након непрецизних додавања играча Перта из свог казненог простора, што је донекле и разумљиво, јер им се сезона завршила у мају, а нова почиње тек у октобру, па су се великану из Енглеске супротставили и некомплетни и ван форме.

Довољно је рећи да је тренер Тони Поповић, некадашњи штопер Кристал Паласа, у другом полувремену дао шансу својим синовима, Кристијану (17) и Габриелу, који сада може да се хвали како је са само 15 година играо против асова као што су Погба, Мата и Рашфорд!

Солскјер овом приликом није рачунао на Лукакуа, Бајлија и Линделофа, а једини је Де Хеа преседео на клупи свих 90 минута.

Манчестер јунајтед 1: Ромеро, Далот, Туанзебе, Џонс, Јанг, А. Переира, Матић, Чонг, Лингард, Џејмс, Марсијал.

Манчестер јунајтед 2: Ж. Переира, Ван Бисака, Рохо, Смолинг, Шо (Гарнер), Мектоминеј, Мата, Погба, Гомез, Гринвуд, Рашфорд.

Маркус Рашфорд и тинејџер Џејмс Гарнер били су стрелци, али лица навијача Манчестер јунајтеда озарила би се сваки пут кад би видели лопту у ногама Данијела Џејмса, 21-годишњег крила који је на премијери у дресу првог тима понео титулу најбољег играча у победи против Перт Глорија од 2:0.

Резултат је ту најмање битан, јер Аустралијанци су заиста недорастао ривал Јунајтеду. Чак и овако подмлађеном. Просто, аустралијски и европски фудбал – два су то света. То што Оле Гунар Солксјер није могао да рачуна на Ромелуа Лукакуа, Виктора Линделефа, Ерика Бајија и Лија Гранта није нимало сметало.

Посебно зато што је ту био Џејмс, који је прошлог месеца стигао из Свонсија за 19.000.000 евра и одмах наговестио да није дошао само да би попунио број. Све време је мучио противничке дефанзивце траживши простор иза њихових леђа.

Наравно, Перт је све време био под притиском и само је било питање тренутка кад ће поклећи. Некако је одолевао до 60. минута, кад је одбрана домаћег тима показала колико је у ствари неозбиљна изгубивши лопту на ивици шеснаестерца. Пол Погба ју је петом спустио до Маркуса Рашфорда, а он се спретно окренуо и сместио у супротан угао.

Онда нови серијал Јунајтедових напада, неуспешни су били Анхел Томес, Мејсон Гринвуд и Маркос Рохо, али зато није није Гарнер, који је иначе на терен ушао уместо повређеног Лука Шоа. Резантан ударац са ивице казненог простора за коначних 2:0 пред 50.206 навијача жељних врхунског фудбала.

Таквог наравно није било данас, јер Перт није врхунска екипа, а Јунајтед тек креће и многи од момака који су играли у Аустралији неће имати иоле озбиљнију улогу кад такмичарска сезона почне. Али Џејмс би могао да има и то је најпозитивнији утисак с меча. То, као и сасвим солидна 55.000.000 евра плаћеног бека Арона Ван-Бисаке. Мада ће сви они тек бити на правим искушењима.

Иначе, помоћни тренер Манчестер јунајтед Марк Демпси морао је да се врати у Енглеску пошто му је позлило због, како је наведено у клупском саооштењу, интензитета турнеје по Аустралији.

"Ђаволи" ће такође у Перту одмерити снаге са Лидсом, а потом ће их пут водити у Сингапур (Интер), Кину (Тотенхем), Норвешку (Кристијансунд) и Кардиф, где ће утакмицом против Милана закључити припремни период.

Нова сезона Премијер лиге почиње 9. августа.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар