Test: Poklon pobjeda Junajteda!

23 "đavola" i trenerova deca! Mančester junajted kao gost je savladao vicešampiona Australije - 0:2 (0:0), golovima Rašforda i Garnera.

Fudbal 14.07.2019 | 08:00
Test: Poklon pobjeda Junajteda!
Pogađali Rašford i Garner, ali Džejms je kupio srca Junajtedovih navijača. Rutinskih 2:0 protiv Perta.

Mančester junajted odigrao je u subotu prvu utakmicu u okviru priprema za predstojeću sezonu.

Na "Optus" stadionu u Pertu, na kome se uglavnom igraju mečevi australijskog fudbala i kriketa, "crveni đavoli" su savladali Pert Glori rezultatom 2:0.

Strelci su bili Markus Rašford u 60. i Džejms Garner u 85. minutu.

Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer je na početku prvog i drugog poluvremena izveo potpuno različite postave, sa idejom da 22 igrača odigraju po 45 minuta.

Izuzetak je napravio sedam minuta pre kraja, kada je odlučio da "zakine" Luka Šoa i pruži šansu Garneru, kao 23. igraču na ovoj utakmici.

Osamnaestogodišnji "vezista" odmah mu se odužio jakim i preciznim udarcem sa 18 metara, kojim je postavio konačan rezultat!

Junajted je oba pogotka postigao nakon nepreciznih dodavanja igrača Perta iz svog kaznenog prostora, što je donekle i razumljivo, jer im se sezona završila u maju, a nova počinje tek u oktobru, pa su se velikanu iz Engleske suprotstavili i nekompletni i van forme.

Dovoljno je reći da je trener Toni Popović, nekadašnji štoper Kristal Palasa, u drugom poluvremenu dao šansu svojim sinovima, Kristijanu (17) i Gabrielu, koji sada može da se hvali kako je sa samo 15 godina igrao protiv asova kao što su Pogba, Mata i Rašford!

Solskjer ovom prilikom nije računao na Lukakua, Bajlija i Lindelofa, a jedini je De Hea presedeo na klupi svih 90 minuta.

Mančester junajted 1: Romero, Dalot, Tuanzebe, Džons, Jang, A. Pereira, Matić, Čong, Lingard, Džejms, Marsijal.

Mančester junajted 2: Ž. Pereira, Van Bisaka, Roho, Smoling, Šo (Garner), Mektominej, Mata, Pogba, Gomez, Grinvud, Rašford.

Markus Rašford i tinejdžer Džejms Garner bili su strelci, ali lica navijača Mančester junajteda ozarila bi se svaki put kad bi videli loptu u nogama Danijela Džejmsa, 21-godišnjeg krila koji je na premijeri u dresu prvog tima poneo titulu najboljeg igrača u pobedi protiv Pert Glorija od 2:0.

Rezultat je tu najmanje bitan, jer Australijanci su zaista nedorastao rival Junajtedu. Čak i ovako podmlađenom. Prosto, australijski i evropski fudbal – dva su to sveta. To što Ole Gunar Solksjer nije mogao da računa na Romelua Lukakua, Viktora Lindelefa, Erika Bajija i Lija Granta nije nimalo smetalo.

Posebno zato što je tu bio Džejms, koji je prošlog meseca stigao iz Svonsija za 19.000.000 evra i odmah nagovestio da nije došao samo da bi popunio broj. Sve vreme je mučio protivničke defanzivce traživši prostor iza njihovih leđa.

Naravno, Pert je sve vreme bio pod pritiskom i samo je bilo pitanje trenutka kad će pokleći. Nekako je odolevao do 60. minuta, kad je odbrana domaćeg tima pokazala koliko je u stvari neozbiljna izgubivši loptu na ivici šesnaesterca. Pol Pogba ju je petom spustio do Markusa Rašforda, a on se spretno okrenuo i smestio u suprotan ugao.

Onda novi serijal Junajtedovih napada, neuspešni su bili Anhel Tomes, Mejson Grinvud i Markos Roho, ali zato nije nije Garner, koji je inače na teren ušao umesto povređenog Luka Šoa. Rezantan udarac sa ivice kaznenog prostora za konačnih 2:0 pred 50.206 navijača željnih vrhunskog fudbala.

Takvog naravno nije bilo danas, jer Pert nije vrhunska ekipa, a Junajted tek kreće i mnogi od momaka koji su igrali u Australiji neće imati iole ozbiljniju ulogu kad takmičarska sezona počne. Ali Džejms bi mogao da ima i to je najpozitivniji utisak s meča. To, kao i sasvim solidna 55.000.000 evra plaćenog beka Arona Van-Bisake. Mada će svi oni tek biti na pravim iskušenjima.

Inače, pomoćni trener Mančester junajted Mark Dempsi morao je da se vrati u Englesku pošto mu je pozlilo zbog, kako je navedeno u klupskom saooštenju, intenziteta turneje po Australiji.

"Đavoli" će takođe u Pertu odmeriti snage sa Lidsom, a potom će ih put voditi u Singapur (Inter), Kinu (Totenhem), Norvešku (Kristijansund) i Kardif, gde će utakmicom protiv Milana zaključiti pripremni period.

Nova sezona Premijer lige počinje 9. avgusta.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar