Гол Суме, Партизан надокнадио 0:2 против "бункера"!

Фудбалери Партизана ремизирали су са мађарским Пакшијем 2:2, у последњој провери на припремама у Словенији.  "Бункер" и лош терен: Ово Партизан чека и у Србији! Партизан је у последњој провери пред повратак у Београд са припрема у Словенији – одиграо 2:2 противе екипе Пакши из Мађарске.  Партизан као тоник: Горчи, али прија. . .  Црно-бели се извукли из дебелог миниса и ремијем са мађарским Пакшијем окончали припремни период.

Фудбал 13.07.2019 | 20:02
Гол Суме, Партизан надокнадио 0:2 против "бункера"!
Црно-бели су губили 2:0 на полувремену, али су у другом делу меча заиграли знатно боље и избегли пораз.

Екипа Сава Милошевића је у овом тесту "осетила" оно што их чека у предстојећој сезони – очајни терени и дефанзивно оријентисани ривали.

Пакши је повео преко Папа у 31. минуту, који је искористио лошу реакцију одбране Партизана и голмана Стојковића приликом корнера.

Мађари су у последњем минуту првог дела меча дуплирали вођство, Боде је сјајно истрчао контранапад, побегао штоперима црно-белих и са 16 метара рутински матирао Стојковића.

Саво Милошевић је на полувремену заменио већи део тима и то је променило однос нага на терену.

Црно-бели смањују заостатак већ у 51. минуту сјајним ударцем Сејдубе Суме са ивице казненог простора, кога је након продора по левој страни проиграо Умар Садик.

Гол за реми постиже штопер Бојан Остојић, искористивши одбитак после корнера пет минута пре краја меча.

У надокнади времена срећа је погледала Партизан, јер је Клемен ударцем са 30 метара погодио пречку.

Партизан се после овог меча враћа у Београд, а сезону отвара 20. јула у Инђији, на старту нове сезоне Линглонг Суперлиге.

Црно-бели ће пет дана касније наступити и у Европи, а вероватно ће гостовати шкотском Килмарноку, у другом колу квалификација за Лигу Европе.

"Парни ваљак" је показао два лица, јер је у другом делу одиграо много боље. Додуше, црно-бели су били доста офанзивни и у првом полувремену, константно притискајући противничку одбрану, али без конкретногрезултата. Додуше, и терен је био очајан, уз "бункер" ривала. 

Баш у том периоду осмопласирани тим из последњег шампионата Мађарске је успео два пута да савлада Владимира Стојковића.

Тренер спрског осавајача Купа Саво Милошевић поприлично је променио тим у односу на дуел са Бордоом, да би у другом делу извршио још неколико измена.

Мађари су головима казнили две лоше реакције одбране Партизана у првом делу. 

Прво је Криштоф Пап после корнера одлично скочио и главом матирао Стојковића, који је лоше интервенисао. У последњем минуту провог полувремена Данијел Боде је сјајно истрчао контру са лоптом и новим голом за Пакши дуплирао предност.

Партизан је имао далеко више лопту у поседу и боље прилике. Искористио је само две. 

Сејдуба Сума је у 50. минуту, а после продора Умара Садика по левој страни, био сигуран са 16 метара, да би у 83. Бојан Остојић искористио гужву и поравнао резултат.

Партизан се после утакмице враћа у Београд, а већ 20. јула чека га гостовање у Инђији у оквиру првог кола Линглонг Суперлиге Србије.

Игра је ту. И уопште није лоша. Напротив, уочљива је идеја да се кроз посед, а не прескакањем средине терена, стигне у завршницу, али… Меч против Пакшија послужио је црно-белима као савршена најава за оно што их чека у Суперлиги: дефанзивно оријентисан ривал, спреман да истрчава контре и кажњава пукотине у одбрани.

Тако је било на последњем Партизановом тесту током припремног периода. Тешко да ће Саво Милошевић имати шта да замери изабраницима на плану трчања, паса и начина на који је притискао Мађаре, а на крају може да буде задовољан резултатом, имајући у виду да се његов тим извукао из дебелог минуса. На семафору је записано 2:2, таман за опомену освајачу српског купа да није сваки дан Бордо и да је, кад се ривал искључиво брани, за прелазну оцену довољно показати стрпљење у организацији напада.

Уместо да задржи висок стандард приказан против Жирондинаца, тим из Хумске се, ипак, вратио степеницу ниже и боравак у Словенији окончао са две победе, поразом и првим ремијем. Како је кренула утакмица, деловало је да ће ово бити фудбалска лимунада за црно-беле. Право освежавајуће пиће пред повратак за Београд. А на крају се претворило у укус налик тонику. Горчи, али прија.

Користећи принципе игре из првог полувремена окшаја са Олимпијом и теста са Бордоом, тим Сава Милошевића је држао лопту, развлачио одбрану Пакшија, ослањао се на посед, претио наоколо и кроз средину, али делимично измењен састав (Динга штопер уместо Остојића, Лутовац крило уместо Тошића и Смиљанић као задњи везни пре Шћекића) није упркос иницијативи створио шансу из категорије изгледних скоро сат времена. Све се свело на ударце Сејдубе Суме из слободног ударца, Смиљанића и Здјелара са 20-25 метара, док је можда најкреативнији Парни ваљак био у ситуацији кад је Ивановић с позиције левог крила спремио шансу Ожеговићу. Без ефекта.

За разлику од претходних провера, на последњој током словеначких припрема, Партизан је испољио проблеме у дефанзиви. Није екипа Томислава Сивића била ни изблиза опасна у организацији напада као Олимпија у другом делу пре седам дана, али је вешто користила ретке излете у казнени простор Владимира Стојковића и не баш похвалну синхронизацију штоперског пара Динга - Павловић. Два таква атака донела су Мађарима огромну предност после првих 45 минута. Најпре је Пап на центаршут Фејоша из корнера погодио циљ, да би непосредно пред одлазак на одмор корпулентни капитен Боден завршио противудар и други пут матирао Стојковића, иако су се црно-бели бунили да је још у зачетку акције фаулиран Сума.

Управо је Гинејац почетком другог дела, на додавање Садика, сам себи омогућио позицију за шут и преполовио заостатак. Чинило се тад да би на крилима поготка, а посебно користећи брзину Нигеријца могли до изједначења. У међувремену су имали шансе Ивановић и Садик, одбрана предвђена Остојићем и Вујачићем оставила знатно повољнији утисак, опет су црно-бели мирно градили акције и само се чекало изједначење. Могло је да стигне преко младог Лазара Павловића или новајлије Перише Пешукића (статива) или Садика, међутим, у спасиоца Партизана, опет је, баш као пре два месеца у финалу на Маракани, израстао Бојан Остојић, искористио одбитак у казненом простору и погодио за, ипак, праведних 2:2, иако је у надокнади Келемен са 30-ак метара тукао у – пречку?!

ПАРТИЗАН – ПАКШИ 2:2 (0:2)
/Сума 51, Остојић 83 - Пап 30, Боде 45/

Лимбуш
Гледалаца: око 150
Судија: Нејц Гергич (Словенија)
Жути картон: Осват (Пакши)

ПАРТИЗАН: Стојковић (од 63. Поповић) – Н. Р. Милетић (од 46. Пешукић), Динга (од 46. Остојић), С. Павловић (од 46. Вујачић), Урошевић – Смиљанић (од 73. Милосављевић), Здјелар (од 46. Шћекић) – Лутовац (од 63. Јовановић), Сума (од 63. Л. Павловић), Ивановић (од 55. Ф. Стевановић) – Ожеговић (од 46. Садик). Тренер: Саво Милошевић.

ПАКШИ: Холцер – Осват, Ленчер, Фејес, Сабо – Пап, Виндекер – Конвес, Хан, Фејош - Боде. Играли су још: Бало, Барта, Бор, Чеке, Жеваји, Херјечки, Келемен, Ковари, Нађ, Ремили. Тренер: Томислав Сивић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар