Gol Sume, Partizan nadoknadio 0:2 protiv "bunkera"!

Fudbaleri Partizana remizirali su sa mađarskim Pakšijem 2:2, u poslednjoj proveri na pripremama u Sloveniji.  "Bunker" i loš teren: Ovo Partizan čeka i u Srbiji! Partizan je u poslednjoj proveri pred povratak u Beograd sa priprema u Sloveniji – odigrao 2:2 protive ekipe Pakši iz Mađarske.  Partizan kao tonik: Gorči, ali prija. . .  Crno-beli se izvukli iz debelog minisa i remijem sa mađarskim Pakšijem okončali pripremni period.

Fudbal 13.07.2019 | 20:02
Gol Sume, Partizan nadoknadio 0:2 protiv "bunkera"!
Crno-beli su gubili 2:0 na poluvremenu, ali su u drugom delu meča zaigrali znatno bolje i izbegli poraz.

Ekipa Sava Miloševića je u ovom testu "osetila" ono što ih čeka u predstojećoj sezoni – očajni tereni i defanzivno orijentisani rivali.

Pakši je poveo preko Papa u 31. minutu, koji je iskoristio lošu reakciju odbrane Partizana i golmana Stojkovića prilikom kornera.

Mađari su u poslednjem minutu prvog dela meča duplirali vođstvo, Bode je sjajno istrčao kontranapad, pobegao štoperima crno-belih i sa 16 metara rutinski matirao Stojkovića.

Savo Milošević je na poluvremenu zamenio veći deo tima i to je promenilo odnos naga na terenu.

Crno-beli smanjuju zaostatak već u 51. minutu sjajnim udarcem Sejdube Sume sa ivice kaznenog prostora, koga je nakon prodora po levoj strani proigrao Umar Sadik.

Gol za remi postiže štoper Bojan Ostojić, iskoristivši odbitak posle kornera pet minuta pre kraja meča.

U nadoknadi vremena sreća je pogledala Partizan, jer je Klemen udarcem sa 30 metara pogodio prečku.

Partizan se posle ovog meča vraća u Beograd, a sezonu otvara 20. jula u Inđiji, na startu nove sezone Linglong Superlige.

Crno-beli će pet dana kasnije nastupiti i u Evropi, a verovatno će gostovati škotskom Kilmarnoku, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Parni valjak" je pokazao dva lica, jer je u drugom delu odigrao mnogo bolje. Doduše, crno-beli su bili dosta ofanzivni i u prvom poluvremenu, konstantno pritiskajući protivničku odbranu, ali bez konkretnogrezultata. Doduše, i teren je bio očajan, uz "bunker" rivala. 

Baš u tom periodu osmoplasirani tim iz poslednjeg šampionata Mađarske je uspeo dva puta da savlada Vladimira Stojkovića.

Trener sprskog osavajača Kupa Savo Milošević poprilično je promenio tim u odnosu na duel sa Bordoom, da bi u drugom delu izvršio još nekoliko izmena.

Mađari su golovima kaznili dve loše reakcije odbrane Partizana u prvom delu. 

Prvo je Krištof Pap posle kornera odlično skočio i glavom matirao Stojkovića, koji je loše intervenisao. U poslednjem minutu provog poluvremena Danijel Bode je sjajno istrčao kontru sa loptom i novim golom za Pakši duplirao prednost.

Partizan je imao daleko više loptu u posedu i bolje prilike. Iskoristio je samo dve. 

Sejduba Suma je u 50. minutu, a posle prodora Umara Sadika po levoj strani, bio siguran sa 16 metara, da bi u 83. Bojan Ostojić iskoristio gužvu i poravnao rezultat.

Partizan se posle utakmice vraća u Beograd, a već 20. jula čeka ga gostovanje u Inđiji u okviru prvog kola Linglong Superlige Srbije.

Igra je tu. I uopšte nije loša. Naprotiv, uočljiva je ideja da se kroz posed, a ne preskakanjem sredine terena, stigne u završnicu, ali… Meč protiv Pakšija poslužio je crno-belima kao savršena najava za ono što ih čeka u Superligi: defanzivno orijentisan rival, spreman da istrčava kontre i kažnjava pukotine u odbrani.

Tako je bilo na poslednjem Partizanovom testu tokom pripremnog perioda. Teško da će Savo Milošević imati šta da zameri izabranicima na planu trčanja, pasa i načina na koji je pritiskao Mađare, a na kraju može da bude zadovoljan rezultatom, imajući u vidu da se njegov tim izvukao iz debelog minusa. Na semaforu je zapisano 2:2, taman za opomenu osvajaču srpskog kupa da nije svaki dan Bordo i da je, kad se rival isključivo brani, za prelaznu ocenu dovoljno pokazati strpljenje u organizaciji napada.

Umesto da zadrži visok standard prikazan protiv Žirondinaca, tim iz Humske se, ipak, vratio stepenicu niže i boravak u Sloveniji okončao sa dve pobede, porazom i prvim remijem. Kako je krenula utakmica, delovalo je da će ovo biti fudbalska limunada za crno-bele. Pravo osvežavajuće piće pred povratak za Beograd. A na kraju se pretvorilo u ukus nalik toniku. Gorči, ali prija.

Koristeći principe igre iz prvog poluvremena okšaja sa Olimpijom i testa sa Bordoom, tim Sava Miloševića je držao loptu, razvlačio odbranu Pakšija, oslanjao se na posed, pretio naokolo i kroz sredinu, ali delimično izmenjen sastav (Dinga štoper umesto Ostojića, Lutovac krilo umesto Tošića i Smiljanić kao zadnji vezni pre Šćekića) nije uprkos inicijativi stvorio šansu iz kategorije izglednih skoro sat vremena. Sve se svelo na udarce Sejdube Sume iz slobodnog udarca, Smiljanića i Zdjelara sa 20-25 metara, dok je možda najkreativniji Parni valjak bio u situaciji kad je Ivanović s pozicije levog krila spremio šansu Ožegoviću. Bez efekta.

Za razliku od prethodnih provera, na poslednjoj tokom slovenačkih priprema, Partizan je ispoljio probleme u defanzivi. Nije ekipa Tomislava Sivića bila ni izbliza opasna u organizaciji napada kao Olimpija u drugom delu pre sedam dana, ali je vešto koristila retke izlete u kazneni prostor Vladimira Stojkovića i ne baš pohvalnu sinhronizaciju štoperskog para Dinga - Pavlović. Dva takva ataka donela su Mađarima ogromnu prednost posle prvih 45 minuta. Najpre je Pap na centaršut Fejoša iz kornera pogodio cilj, da bi neposredno pred odlazak na odmor korpulentni kapiten Boden završio protivudar i drugi put matirao Stojkovića, iako su se crno-beli bunili da je još u začetku akcije fauliran Suma.

Upravo je Ginejac početkom drugog dela, na dodavanje Sadika, sam sebi omogućio poziciju za šut i prepolovio zaostatak. Činilo se tad da bi na krilima pogotka, a posebno koristeći brzinu Nigerijca mogli do izjednačenja. U međuvremenu su imali šanse Ivanović i Sadik, odbrana predvđena Ostojićem i Vujačićem ostavila znatno povoljniji utisak, opet su crno-beli mirno gradili akcije i samo se čekalo izjednačenje. Moglo je da stigne preko mladog Lazara Pavlovića ili novajlije Periše Pešukića (stativa) ili Sadika, međutim, u spasioca Partizana, opet je, baš kao pre dva meseca u finalu na Marakani, izrastao Bojan Ostojić, iskoristio odbitak u kaznenom prostoru i pogodio za, ipak, pravednih 2:2, iako je u nadoknadi Kelemen sa 30-ak metara tukao u – prečku?!

PARTIZAN – PAKŠI 2:2 (0:2)
/Suma 51, Ostojić 83 - Pap 30, Bode 45/

Limbuš
Gledalaca: oko 150
Sudija: Nejc Gergič (Slovenija)
Žuti karton: Osvat (Pakši)

PARTIZAN: Stojković (od 63. Popović) – N. R. Miletić (od 46. Pešukić), Dinga (od 46. Ostojić), S. Pavlović (od 46. Vujačić), Urošević – Smiljanić (od 73. Milosavljević), Zdjelar (od 46. Šćekić) – Lutovac (od 63. Jovanović), Suma (od 63. L. Pavlović), Ivanović (od 55. F. Stevanović) – Ožegović (od 46. Sadik). Trener: Savo Milošević.

PAKŠI: Holcer – Osvat, Lenčer, Fejes, Sabo – Pap, Vindeker – Konves, Han, Fejoš - Bode. Igrali su još: Balo, Barta, Bor, Čeke, Ževaji, Herječki, Kelemen, Kovari, Nađ, Remili. Trener: Tomislav Sivić.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar