Симеоне између 4-4-2 и 4-3-3...

Феликсу тражи нову улогу, Коста остаје? Чоло има план за Феликса, Морату и Косту. . .

Фудбал 13.07.2019 | 23:00
Симеоне између 4-4-2 и 4-3-3...
Док Атлетико још није спреман да раскрсти с Антоаном Гризманом и од Барселоне захтева још 80.000.000 евра на име његове слободе, Дијего Симеоне гледа само напред. Атлетиков шеф струке размишља искључиво о онима који су му на располагању за следећу сезону, а спортску јавност у Шпанији занима какав план има за тројицу офанзиваца – Алвара Морату, Жоаоа Феликса и Дијега Косту.

Оно што највише, заправо, интересује јесте како ће се 127.000.000 евра плаћени Феликс снаћи у Атлетиковом систему, који се потпуно разликује од Бенфикиног. Ту тему обрадила је мадридска Марка, која тврди да је Симеоне нашао решење по којем ће се Феликс прикључити Морати и Кости у нападу. Откупом уговора Алвара Морате за укупно 63.000.000 евра - трансфер ће бити реализован следећег лета, ове сезоне на позајмици - створили су се услови за такав 

Да ли то значи да ће Симеоне променити формацију? Оно што је красило досадашње Чолово време у Атлетику јесте систем 4-4-2, док је сада озбиљно почео да размишља о варијанти са три офанзивца напред. Наравно, у разним варијантама. Током досадашњих припрема у Лос Анхелесу де Сан Рафаелу Симеоне са својим најближим сарадницима ради на решењу које ће му омогућити да има тројицу фудбалера напред, а да остатак тима не трпи у дефанзиви и креативном делу.



Рохибланкоси су током тренинга често играли у формацији 4-3-3, где су трилинг иза нападача чинили Коке, Љоренте и Саул. Тројица везиста више су били фокусирани на одрађивање дефанзивних задатака и умањење штете која би могла да настане превлачењем једног играча више у нападачку трећину. Истовремено, део Атлетиковог тима кретао се и у добро познатој формацији 4-4-2, где је Феликс био повученији, иза нападача, али имао потпуну слободу кретања на оба бока, по жељи. 

Атлетику није непозната формација с тројицом нападача. Прошле сезоне Коста, Мората и Гризман играли су заједно против Алавеса и Атлетик Билбаоа и Рајо Ваљекана. Утисци су били помешани, јер је Атлетико на Сан Мамесу играо јако лоше, на Мендизорози је славио, док је у Ваљекасу формација промењена већ после пола часа игре.

Што се Феликса тиче, он није наследио само Гризманову „седмицу“, већ ће добити и његову улогу у тиму. Жоао ће вероватно у обе варијанте имати пуну слободу кретања, с тим што ће имати обавезу да помаже и у обављању дефанзивних задатака. Симеоне жели да Феликс еволуира у играча који ће моћи да ради све и преброди све препреке без проблема, те да на терену буде „свеприсутан“.



Ако се ове тврдње испоставе тачним, то значи да Атлетико неће продати Дијега Косту како се првобитно мислило. С Острва су претходних дана долазиле приче да је Коста између Евертона и Вулверхемптона, чак и да је јако близу преласка у Вулвсе. Али, засад делује да ће Коста ипак остати Чолов човек од поверења, иако још није одрадио пуну суспензију због вређања судије прошле сезоне. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар