Simeone između 4-4-2 i 4-3-3...

Feliksu traži novu ulogu, Kosta ostaje? Čolo ima plan za Feliksa, Moratu i Kostu. . .

Fudbal 13.07.2019 | 23:00
Simeone između 4-4-2 i 4-3-3...
Dok Atletiko još nije spreman da raskrsti s Antoanom Grizmanom i od Barselone zahteva još 80.000.000 evra na ime njegove slobode, Dijego Simeone gleda samo napred. Atletikov šef struke razmišlja isključivo o onima koji su mu na raspolaganju za sledeću sezonu, a sportsku javnost u Španiji zanima kakav plan ima za trojicu ofanzivaca – Alvara Moratu, Žoaoa Feliksa i Dijega Kostu.

Ono što najviše, zapravo, interesuje jeste kako će se 127.000.000 evra plaćeni Feliks snaći u Atletikovom sistemu, koji se potpuno razlikuje od Benfikinog. Tu temu obradila je madridska Marka, koja tvrdi da je Simeone našao rešenje po kojem će se Feliks priključiti Morati i Kosti u napadu. Otkupom ugovora Alvara Morate za ukupno 63.000.000 evra - transfer će biti realizovan sledećeg leta, ove sezone na pozajmici - stvorili su se uslovi za takav 

Da li to znači da će Simeone promeniti formaciju? Ono što je krasilo dosadašnje Čolovo vreme u Atletiku jeste sistem 4-4-2, dok je sada ozbiljno počeo da razmišlja o varijanti sa tri ofanzivca napred. Naravno, u raznim varijantama. Tokom dosadašnjih priprema u Los Anhelesu de San Rafaelu Simeone sa svojim najbližim saradnicima radi na rešenju koje će mu omogućiti da ima trojicu fudbalera napred, a da ostatak tima ne trpi u defanzivi i kreativnom delu.



Rohiblankosi su tokom treninga često igrali u formaciji 4-3-3, gde su triling iza napadača činili Koke, Ljorente i Saul. Trojica vezista više su bili fokusirani na odrađivanje defanzivnih zadataka i umanjenje štete koja bi mogla da nastane prevlačenjem jednog igrača više u napadačku trećinu. Istovremeno, deo Atletikovog tima kretao se i u dobro poznatoj formaciji 4-4-2, gde je Feliks bio povučeniji, iza napadača, ali imao potpunu slobodu kretanja na oba boka, po želji. 

Atletiku nije nepoznata formacija s trojicom napadača. Prošle sezone Kosta, Morata i Grizman igrali su zajedno protiv Alavesa i Atletik Bilbaoa i Rajo Valjekana. Utisci su bili pomešani, jer je Atletiko na San Mamesu igrao jako loše, na Mendizorozi je slavio, dok je u Valjekasu formacija promenjena već posle pola časa igre.

Što se Feliksa tiče, on nije nasledio samo Grizmanovu „sedmicu“, već će dobiti i njegovu ulogu u timu. Žoao će verovatno u obe varijante imati punu slobodu kretanja, s tim što će imati obavezu da pomaže i u obavljanju defanzivnih zadataka. Simeone želi da Feliks evoluira u igrača koji će moći da radi sve i prebrodi sve prepreke bez problema, te da na terenu bude „sveprisutan“.



Ako se ove tvrdnje ispostave tačnim, to znači da Atletiko neće prodati Dijega Kostu kako se prvobitno mislilo. S Ostrva su prethodnih dana dolazile priče da je Kosta između Evertona i Vulverhemptona, čak i da je jako blizu prelaska u Vulvse. Ali, zasad deluje da će Kosta ipak ostati Čolov čovek od poverenja, iako još nije odradio punu suspenziju zbog vređanja sudije prošle sezone. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar