"Имам леукемију, побиједићу"!

На конференцији за медије, Синиша Михајловић је објелоданио шта се дешава са његовим здрављем. Открио је да има леукемију.

Србија 13.07.2019 | 16:46
"Имам леукемију, побиједићу"!
Рекао је да су урађени тестове које су показале извесне аномалије, а потом додао да је у питању леукемија.

Емотиван је био Михајловић на конференцији, па је рекао:
 
„Желио сам прво играчима да кажем. Италијанска штампа ме је изнервирала. Имам леукемију. Лагао сам жену на дан испитивања и рекао сам јој да имам грозницу. Када су ми рекли два дана сам плакао! Не плачем јер се бојим, поштујем болест, али ц́у се борити гледајуц́и је у очи.”

Потом је додао:

"Имам леукемију, у агресивној и нападној форми. Потребно је неко вријеме да се излијечи, али сигурно ц́у побиједити у овом изазову."

Он је истакао да је потпуно спреман на борбу и да зна како ће побиједити болест.

"Не могу да дочекам да одем у болницу и да почнем да се борим. Агресивна је болест, али може да се побиједи. Објаснио сам и мојим играчима, свима су биле сузе у очима. Објаснио сам им да морамо да нападамо и да идемо по побједу. Ако будемо само сједили и пробали да се бранимо, одмах ћемо бити нокаутирани. Морам да користим и моје тактике у овој борби и немам никакву дилему да ћу побиједити.”

Он је истакао да је 28. фебруара радио тестове, али да су они били у реду. Ипак...

„Ја сам последња особа за коју сам мислила да може да се разболи, још увијек сам добро и да нисам урадио тестове не бих открио леукемију. Нико од нас није неуништив, када вам се то деси, то је ударац. Урадили смо и МРИ јер сам осјетио и лагани бол у куку. Видели смо проблем са костима, посматрали смо га и пронашли оно што смо пронашли.”

Сузних очију, али уз громогласан аплауз новинара, истакао је даље:

„Добио сам претходних дана 600-700 порука и извињавам се што нисам могао свима да одговорим. Желио сам да мало одвојим времена за себе, да избацим сву негативност, да бих могао да се спремим да узвратим болести и да почнем да се борим.“

Он је желио свима да се захвали у клубу.

„Желим да се захвалим свима у Болоњи, од предсједника до економа, показали су ми да је ово породица, да ме воле. То ми је веома важно, јер сам рекао мојим играчима да ћу добити ову борбу, али су ми потребни људи који ме воле да буду око мене. Плакао сам претходних дана, јер ме ганула реакција свих особа које су ми блиски, али не волим људе који ће сада да плачу из сажаљења. Нико не сме да ме сажаљева. Добро сам. То што ме је погодило је емоција. Љубав“.

Стигао је Миха и да се нашали у овом тешком тренутку.

„Сигуран сам да бисте се сви ви овдје кладили да сам посљедња особа која може овако да се разболи. Тренирам, јак сам, снажан, имао сам прегледе и тестове 28. фебруара и све је било у реду. Тренирао сам сваког дана до маја, свуда сам путовао, играо фудбал, веслао, нисам осјећао умор, никакав бол. Све је било нормално“.

Подсјетио је Синиша и на његову породичну историју болести.

„Мој отац је умро од рака, па сам се због тога редовно тестирао. Да нисам то радио сада, не бих годину дана показао никакве симптоме. Нико од нас не смије да помисли да је неуништив. Сви мисле да се то њима неће десити, али када се догоди, то је ужасан ударац.“

Како је рекао српски тренер, све је одједном дошло, као ноћна мора.

„У моменту се цио живот промијени, све се промијени. Када спаваш и имаш ноћне море, можеш да се пробудиш, али сада сам будан данима, ово није кошмар него реалност.”

(Блиц)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ММ

13.07.2019 15:04

Бори се Синиса.Сви смо уз тебе.А бит це и Свети Бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

13.07.2019 15:22

Издржи легендо и гробари су уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

13.07.2019 15:55

Делија си ти издрзацес

ОДГОВОРИТЕ
Name

славица

13.07.2019 16:24

Бог нека те чува,ти си био увјек лаф,био и остао,издржи за себе,своју породицу,децу и нас све који те волимо,даће Бог бицеш добро,никад не одустај,идемо даље,победи и ову утакмицу животну заједно са нама,,јелима пуно људи који се боре као и ти,даце Бог победићеш само храбро!!!Твоји Југоносталгичари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуно здравља

13.07.2019 16:29

Нек ти бог подари зравље и срецу . Заслузио си .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

13.07.2019 17:43

Молицемо се Господу Богу за твоје здравље,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

13.07.2019 17:44

Молит цемо се Господу Богу за твоје здравље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

13.07.2019 18:21

Недај се,био си и остани јунак.Уз Бозију вољу и насе искрене зеље,победит цемо и овај пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врс

13.07.2019 18:44

Нека ти драги Бог и света Чајничка Бигомајка помогну да оздравис.Миха велики фудбалер и велики цовјек ,поздрав од гробара из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

001

13.07.2019 18:57

Смрт је као зивот ! Умират се мора сви умиру тако да ја се радујен смрти јер зивот је изгубио смисао! Смрт нико не контролисе то нико не мозе.! Синиса здравље ти зелим пријатељу ... Не бој се сад а за 50 година смрт је смрт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прекодрински Срб

13.07.2019 20:00

Бог нека ти помогне. Добар си човјек и помоћи ће ти. Чекамо те да се вратиш у своју Звезду а Звезду на стазе славе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познати певач

14.07.2019 00:55

Бог ти помого.Пуно.

Name

Био

13.07.2019 21:37

Си увијек побједник нема разлога да не побједис и овај пут многи су уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ