Звезда пустила Вујадина у Апоел за проценте!

Један од капитена црвено-белих дефинитивно се сели на Кипар, што би требало да интензивира потрагу за појачањем на позицији штопера.  Звезда без обештећења пустила Вујадина на Кипар! Црвено-бели имају 50 одсто од наредног трансфера бившег капитена.

Фудбал 13.07.2019 | 14:58
Звезда пустила Вујадина у Апоел за проценте!
Искусни штопер Вујадин Савић (29) други пут у каријери напушта вољени клуб!

Један од капитена Црвене звезде, о чијем одласку се причало од завршетка сезоне, иако је зимус продужио уговор до 2022. године, прелази у АПОЕЛ из Никозије, седмоструког узастопног првака Кипра.

Савић, који је лета 2010. са "Маракане" отишао у Бордо, па се седам година касније вратио из молдавског Шерифа, одлази без обештећења, али је уговорено да 50 одсто новца од његове следеће продаје припадне Звезди. 

Током другог боравка међу црвено-белима (2017-2019), син легендарног Душана Дулета Савића је освојио две титуле првака Србије и изборио пласман у групну фазу Лиге шампиона и Лиге Европе, наступивши на 65 утакмица.

У редовима Апоела, који је овог лета ангажовао још двојицу Срба - Уроша Матића и Андрију Павловића - имаће право наступа у квалификацијама за Лигу шампиона, када се Кипрани од наредне рунде укључе у такмичење.

Противник ће им бити победник двомеча Слован - Сутјеска. У Братислави је резултат био 1:1.

Што се тиче кадровске ситуације у Звезди, сада су на централним одбрамбеним позицијама остали Немања Милуновић, Срђан Бабић и тренутно повређени новајлија Радован Панков, тако да је за очекивати да се спортски сектор "баци" у потеру за још једним квалитетним штопером.

Почело је све опипавањем пулса, наставило се конкретним преговорима, а завршило се комплетирањем трансфера. Доскорашњи капитен Црвене звезде Вујадин Савић наставиће каријеру у кипарском АПОЕЛ-у.

Остало је да се у току дана и званично потпише документ о споразуму српског и кипарског вицешампиона. Извесно је већ сада да се руководство Црвене звезде одлучило да искусног штопера пусти без обештећења у редове тима из Никозије. Црвено-бели ће имати 50 одсто од наредне продаје Вујадина Савића.

Одлазак популарног Гишке најбоља је опција за све у овом тренутку. Иако је имао велику улогу у остваривању историјских резулата на домаћој и иностраној сцени у последње две сезоне, Савић је на почетку припрема „скрајнут“. Тешко је било очекивати да ће имати статус стартера, јасно су то наговештавали и припремни мечеви у Аустрији.

Црвена звезда је на почетку прелазног рока тражила 500.000 евра за слободу бившег капитена. Било је заинтересованих клубова, али не и конкретне понуде. Понуду АПОЕЛ-а људи са Маракане су окарактерисали као занимљиву, затим су одлучили да прихвате пакет аранжаман.

Савић је дошао у Звезду лета 2017. године као слободан играч после истека уговора са Шерифом.

Имао је одличних 18 месеци, али и периоде када је кубурио са повредама. Статус је почео да губи током пролећне сезоне, није се нашао у тиму за последњи првенствени вечити дерби.

Са новим клубом Вујадин Савић ће, такође, бити учесник квалификација за Лигу шампиона.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар