Zvezda pustila Vujadina u Apoel za procente!

Jedan od kapitena crveno-belih definitivno se seli na Kipar, što bi trebalo da intenzivira potragu za pojačanjem na poziciji štopera.  Zvezda bez obeštećenja pustila Vujadina na Kipar! Crveno-beli imaju 50 odsto od narednog transfera bivšeg kapitena.

Fudbal 13.07.2019 | 14:58
Zvezda pustila Vujadina u Apoel za procente!
Iskusni štoper Vujadin Savić (29) drugi put u karijeri napušta voljeni klub!

Jedan od kapitena Crvene zvezde, o čijem odlasku se pričalo od završetka sezone, iako je zimus produžio ugovor do 2022. godine, prelazi u APOEL iz Nikozije, sedmostrukog uzastopnog prvaka Kipra.

Savić, koji je leta 2010. sa "Marakane" otišao u Bordo, pa se sedam godina kasnije vratio iz moldavskog Šerifa, odlazi bez obeštećenja, ali je ugovoreno da 50 odsto novca od njegove sledeće prodaje pripadne Zvezdi. 

Tokom drugog boravka među crveno-belima (2017-2019), sin legendarnog Dušana Duleta Savića je osvojio dve titule prvaka Srbije i izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope, nastupivši na 65 utakmica.

U redovima Apoela, koji je ovog leta angažovao još dvojicu Srba - Uroša Matića i Andriju Pavlovića - imaće pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada se Kiprani od naredne runde uključe u takmičenje.

Protivnik će im biti pobednik dvomeča Slovan - Sutjeska. U Bratislavi je rezultat bio 1:1.

Što se tiče kadrovske situacije u Zvezdi, sada su na centralnim odbrambenim pozicijama ostali Nemanja Milunović, Srđan Babić i trenutno povređeni novajlija Radovan Pankov, tako da je za očekivati da se sportski sektor "baci" u poteru za još jednim kvalitetnim štoperom.

Počelo je sve opipavanjem pulsa, nastavilo se konkretnim pregovorima, a završilo se kompletiranjem transfera. Doskorašnji kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić nastaviće karijeru u kiparskom APOEL-u.

Ostalo je da se u toku dana i zvanično potpiše dokument o sporazumu srpskog i kiparskog vicešampiona. Izvesno je već sada da se rukovodstvo Crvene zvezde odlučilo da iskusnog štopera pusti bez obeštećenja u redove tima iz Nikozije. Crveno-beli će imati 50 odsto od naredne prodaje Vujadina Savića.

Odlazak popularnog Giške najbolja je opcija za sve u ovom trenutku. Iako je imao veliku ulogu u ostvarivanju istorijskih rezulata na domaćoj i inostranoj sceni u poslednje dve sezone, Savić je na početku priprema „skrajnut“. Teško je bilo očekivati da će imati status startera, jasno su to nagoveštavali i pripremni mečevi u Austriji.

Crvena zvezda je na početku prelaznog roka tražila 500.000 evra za slobodu bivšeg kapitena. Bilo je zainteresovanih klubova, ali ne i konkretne ponude. Ponudu APOEL-a ljudi sa Marakane su okarakterisali kao zanimljivu, zatim su odlučili da prihvate paket aranžaman.

Savić je došao u Zvezdu leta 2017. godine kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Šerifom.

Imao je odličnih 18 meseci, ali i periode kada je kuburio sa povredama. Status je počeo da gubi tokom prolećne sezone, nije se našao u timu za poslednji prvenstveni večiti derbi.

Sa novim klubom Vujadin Savić će, takođe, biti učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar