Ђоковић: Нисам срећан што се дешавају такве ствари!

Новак Ђоковић је више је него задовољан чињеницом да ће имати нову прилику да игра у финалу Вимблдона.

Тенис 13.07.2019 | 22:15
Ђоковић: Нисам срећан што се дешавају такве ствари!
Најбољи тенисер света и бранилац трофеја овде у Лондону, после победе над Шпанцем Баутистом Агутом, бориће се за пету вимблдонску круну у свом шестом финалу са бољим из дуела Федерера и Надала.

Новак је у обраћању српским медијима причао о појединим моменмтима полуфиналног меча, а било је интересанто због чега је само током првог сета четири пута мењао рекет.

„Било је прилично ветровито у односу на досадашњи ток турнира, што је било врло чудно, јер је тако било и у полуфиналу Ролан Гароса. У зависности од ситуације и околности на мечу, рецимо када смо мењали лопте, пошто имам две различите на које су ми нашпановене жице, узео сам случајно ону нижу. Променио сам први пут, па ми се тај други рекет није допао, па сам га мењао. То су неки детаљи који могу да утичу на ваш осећај. За неког ко не игра тенис, кад гледа са стране, то је чудно. Пола килограма разлике у шпану, пита се, какве то има везе? За нас играче има“, каже Ђоковић.

Занимљива ситуација догодила се на крају меча, када је Баутиста Агут затражио челенџ на меч лопти. Новак каже да га то није претерано пореметило.

„Нисам се превише узбудио јер сам видео да је лопта вероватно била добра. Опет, нисам осећао неки посебан притисак. Интересантно је како је неколико меч лопти успео да спаси, али генерално није било притиска, јер сам сервирао низ ветар са новим лоптицама. Почео сам у том четвртом сету боље да играм и сервирам, имао сам дупли брејк, тако да сам се осећао растерећено“, додао је шампион Мелбурна, УС Опена и Вимблдона.

Горан Иванишевић је пре неколико дана морао да напусти турнир због приватних обавеза. Новак је рекао да му је жао што га неће бити на финалу.

„Сад смо се баш чули. У Умагу је, треба да игра егзибициони меч са Гораном Прпићем, да обележе 30 година турнира, па сам га онда саветовао шта треба да ради!“, рекао је уз осмех, а потом додао – „Шалу на страну, жао ми је што неће моћи да буде ту на финалу, али смо у редовном контакту, причамо, анализирамо моју игру, тактику...“

Током меча могли смо да видимо и промене у његовом понашању, од савршене смирености, до нервозе.

„Морам да кажем да то није нешто неуобичајено за мене. Познајете ме дуги низ година и знате да има мечева у којима се нервирам, у неким сам опет смиренији... У неку руку, нема правила јер је живот такав. Некад те одређене ствари избаце из баланса, изгубиш концентрацију, а понекад су ми и ти изливи нервозе помагали да се тргнем. Дефинитивно, нисам срећан и поносан што се то дешава, свестан сам колико младих ме гледа и посматра сваки мој корак. Није то порука коју желим да шаљем, али просто то је део карактера“, изјавио је Ђоковић.

Велики шампиони увек нађу начин да постигну потребну мирноћу у игри.

„Као и свако други и ја се борим са својим емоцијама, успонима и падовима, оно на шта се трудим да усмерим пажњу у тим тренуцима је брз опоравак. Да се одмах вратим у то стање равнотеже, еквилибријума, како бих могао да наставим да играм онако како желим. Овакви мечеви су јако битни, глупо је причати о важности у полуфиналу и финалу Гренд слема. Мени је стало, целе године тренирам јер желим да играм свој најбољи тенис баш на Гренд слем турнирима. Нисам једини, некако због те важности иду и тај притисак и очекивања да се то уздигне на неки висок ниво кад си на терену. Можда временски услови, увек нешто утиче на тебе, додатно те избаци из такта, али срећом, опоравим се брзо“, јасан је Ђоковић.

И јасно, остаје порука пред финале. Противнике добро познаје.

„Имам позитиван скор са обојицом у финалима, што је свакако охрабрујућа чињеница. Опет, тешко је предвидети шта ће се догодити. Не верујем да сам ја фаворит, али ни тај други, тако да се ту никад не зна, као што ситуација увек и у њиховом мечу. Са Федерером сам играо два финала заредом, оба су успешно завршена, победама у моју корист. То су увек неизвесни мечеви, и са Надалом прошле године у полуфиналу било је 9:7 у петом сету. Једно је сигурно, а то је да ће бити велика борба, ја ћу се потрудити да се што боље спремим за тај меч, и да се ослоним на своје предности и своје оружје. Верујем да имам оно што је потребно да победим на овој подлози, тако да се не бринем ко ће бити преко пута мреже“, закључио је шампион Вимблдона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар