Тео "преломио"? Није Звезда, али ни Евролига!

"Теодосић руши Ђорђевићеве планове"; "Теодосић иде у Виртус!" Италијански медији пишу да је Милош Теодосић на путу да поново обуче дрес московског ЦСКА, али Јурохупс тврди да је он договорио сарадњу са Виртусом.

Кошарка 13.07.2019 | 17:11
Тео "преломио"? Није Звезда, али ни Евролига!
Случај капитена репрезентације Србије медији на "чизми" гледају кроз призму жеље тренера Виртуса из Болоње Александра Ђорђевића да у свом тиму види креативног плејмејкера.

Истиче се да је московски клуб у незавидној ситуацији и да ће морати потпуно да реновира бековску линију, у којој је из прошле сезоне остао само Данијел Хекет, с обзиром на то да су екипу напустили Серхио Родригес и Нандо де Коло.

Ла Република наводи да би одлука Теодосића да се врати у клуб за који је наступао шест сезона велики ударац за Ђорђевићеве планове у Болоњи.

Наведено је и да ће селектор репрезентације Србије морати да активира резервни план у покушају да оформи што бољи састав за учешће у домаћем шампионату и Еврокупу.

Ипак, Јурохупс наводи да је Теодосић договорио трогодишњи уговор са Виртусом.

Теодосић је после одласка из Лос Анђелес Клиперса одлучио да паузира до краја сезоне како би се што боље припремио за наступ на национални тим Србије на Мундобаскету, који се ове године игра у Кини.

Милош Теодосић (32 године, 196 цм) спреман је да потпише трогодишњи уговор са Виртусом из Болоње, објавио је специјализовани портал "Јурохупс".

Ова информација свакако ће разочарати навијаче Црвене звезде, који су се надали да ће Тео, као декларисани звездаш, пристати да по повратку из НБА лиге и после вишемесечне паузе, заигра најјаче континентално такмичење у црвено-белом дресу.

Иако је председник српског и регионалног првака Небојша Човић више пута изјавио да Звезда у финансијском смислу не може да парира понудама из иностранства, постојала је нада да ће на крају превагнути љубав и прилика да искусни плејмејкер из недеље у недељу пред домаћим навијачима.

Виртус, на чијој клупи од зимус седи Александар Ђорђевић, први је "стао у ред" за Теодосића, још у априлу, али последњих дана је на основу бројних незваничних информација "провејавало" да ће прихватити понуду неког од учесника Евролиге - Макабија, ЦСКА, Олимпијакоса... Звезде.

Биће занимљиво чути шта су "болоњези", осим сигурно респектабилне цифре и сарадње са Ђорђевићем понудили Теу, па је одлучио да први пут још од сезоне 2006/07 у ФМП Железнику не игра Евролигу или НБА.

Подсећамо да је Виртус после освајања ФИБА Лиге шампиона одлучио да прихвати позив да се такмичи у Еврокупу, а у петак је жребан у групу са Промитеасом, Макаби Ришоном, Улмом, Андором и Монаком.

Да ли је Теодосић можда проценио да због "потрошености" и хроничне повреде листа/тетиве не би могао да издржи напоран ритам Евролиге (од ове сезоне играће се 34 кола) или је у питању нешто друго...

Није ЦСКА већ - Виртус Болоња!

Према сазнањима портала Еурохоопс и њиховог новинара Никоса Варласа који, иначе, никада не греши, Милош Теодосић потписује мега уговор с Виртусом на три године, где ће наставити своју кошаркашку каријеру! Трансфер би требало да буде озваничен ускоро. То се, истина, коси са сазнањима италијанске Републике, која је на сва звона објавила да се Теодосић враћа у ЦСКА, али тешко је да Еурохоопс греши с обзиром да је агент српског капитена Грк Ник Лотсос.

Теодосић ће на крају каријеру наставити тамо где су га многи и видели по завршетку прошле сезоне. Виртус на челу с Александром Ђорђевићем био је међу првима који је српском плејмејкеру понудио конкретне услове сарадње, а они су првобитно гласили: двогодишњи уговор вредан 2.500.000 евра. Ако је на ту, првобитну понуду надовезана још једна година уговора, могуће је да ће Теов уговор у Виртусу износити близу 4.000.000 евра за све три сезоне, а можда у игри буде и више новца. Како је објављено, Теодосићев уговор с Виртусом неће имати опцију изласка за све три године. 

Теодосић је од фебруара слободан играч пошто се растао са Лос Анђелес Клиперсима. На последњем окупљању репрезентације током квалификација за Мундобаскет донео је одлуку да не игра клупску кошарку до наредне сезоне како би се одморио, залечио повреде и посветио породици пошто је недавно постао отац. Од зимус до данас Теодосић се налазио на радару више европских великана. Макаби из Тел Авива му је нудио двогодишњи уговор вредан 3.000.000 евра, али са само једном гарантованом сезоном. Олимпијакос га је желео за 2.500.000 евра на две године, а добио је и позив из миланске Олимпије, која је у међувремену потписала Серхија Родригеза. Такође је био и на листи мадридског Реала и московског ЦСКА, док је у звездашким круговима данима уназад вођена кампања навијача да Теодосић потпише за Црвену звезду. Ипак, на крају ће изгледа ипак каријеру наставити у Болоњи. 

У Болоњи ће му друштво правити и млади крилни кошаркаш Стефан Николић, који је недавно пристигао из Удина, док се тек очекује потписивање новог уговора с Дејаном Кравићем. Уз стратега Ђорђевића ту су и кондициони тренер Младен Михајловић, као и Горан Бједов, његови сарадници из репрезентације Србије.

Овим потезом је и Виртус јасно ставио до знања да му је намера да у будућности буде члан евролигашког друштва од сезоне 2020/21. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лука

13.07.2019 18:51

Ееее Тео безис од еуролиге..разумем те ту су ипак аздаје а ти то сад ниси..штетаааа

ОДГОВОРИТЕ