Teo "prelomio"? Nije Zvezda, ali ni Evroliga!

"Teodosić ruši Đorđevićeve planove"; "Teodosić ide u Virtus!" Italijanski mediji pišu da je Miloš Teodosić na putu da ponovo obuče dres moskovskog CSKA, ali Jurohups tvrdi da je on dogovorio saradnju sa Virtusom.

Košarka 13.07.2019 | 17:11
Teo "prelomio"? Nije Zvezda, ali ni Evroliga!
Slučaj kapitena reprezentacije Srbije mediji na "čizmi" gledaju kroz prizmu želje trenera Virtusa iz Bolonje Aleksandra Đorđevića da u svom timu vidi kreativnog plejmejkera.

Ističe se da je moskovski klub u nezavidnoj situaciji i da će morati potpuno da renovira bekovsku liniju, u kojoj je iz prošle sezone ostao samo Danijel Heket, s obzirom na to da su ekipu napustili Serhio Rodriges i Nando de Kolo.

La Republika navodi da bi odluka Teodosića da se vrati u klub za koji je nastupao šest sezona veliki udarac za Đorđevićeve planove u Bolonji.

Navedeno je i da će selektor reprezentacije Srbije morati da aktivira rezervni plan u pokušaju da oformi što bolji sastav za učešće u domaćem šampionatu i Evrokupu.

Ipak, Jurohups navodi da je Teodosić dogovorio trogodišnji ugovor sa Virtusom.

Teodosić je posle odlaska iz Los Anđeles Klipersa odlučio da pauzira do kraja sezone kako bi se što bolje pripremio za nastup na nacionalni tim Srbije na Mundobasketu, koji se ove godine igra u Kini.

Miloš Teodosić (32 godine, 196 cm) spreman je da potpiše trogodišnji ugovor sa Virtusom iz Bolonje, objavio je specijalizovani portal "Jurohups".

Ova informacija svakako će razočarati navijače Crvene zvezde, koji su se nadali da će Teo, kao deklarisani zvezdaš, pristati da po povratku iz NBA lige i posle višemesečne pauze, zaigra najjače kontinentalno takmičenje u crveno-belom dresu.

Iako je predsednik srpskog i regionalnog prvaka Nebojša Čović više puta izjavio da Zvezda u finansijskom smislu ne može da parira ponudama iz inostranstva, postojala je nada da će na kraju prevagnuti ljubav i prilika da iskusni plejmejker iz nedelje u nedelju pred domaćim navijačima.

Virtus, na čijoj klupi od zimus sedi Aleksandar Đorđević, prvi je "stao u red" za Teodosića, još u aprilu, ali poslednjih dana je na osnovu brojnih nezvaničnih informacija "provejavalo" da će prihvatiti ponudu nekog od učesnika Evrolige - Makabija, CSKA, Olimpijakosa... Zvezde.

Biće zanimljivo čuti šta su "bolonjezi", osim sigurno respektabilne cifre i saradnje sa Đorđevićem ponudili Teu, pa je odlučio da prvi put još od sezone 2006/07 u FMP Železniku ne igra Evroligu ili NBA.

Podsećamo da je Virtus posle osvajanja FIBA Lige šampiona odlučio da prihvati poziv da se takmiči u Evrokupu, a u petak je žreban u grupu sa Promiteasom, Makabi Rišonom, Ulmom, Andorom i Monakom.

Da li je Teodosić možda procenio da zbog "potrošenosti" i hronične povrede lista/tetive ne bi mogao da izdrži naporan ritam Evrolige (od ove sezone igraće se 34 kola) ili je u pitanju nešto drugo...

Nije CSKA već - Virtus Bolonja!

Prema saznanjima portala Eurohoops i njihovog novinara Nikosa Varlasa koji, inače, nikada ne greši, Miloš Teodosić potpisuje mega ugovor s Virtusom na tri godine, gde će nastaviti svoju košarkašku karijeru! Transfer bi trebalo da bude ozvaničen uskoro. To se, istina, kosi sa saznanjima italijanske Republike, koja je na sva zvona objavila da se Teodosić vraća u CSKA, ali teško je da Eurohoops greši s obzirom da je agent srpskog kapitena Grk Nik Lotsos.

Teodosić će na kraju karijeru nastaviti tamo gde su ga mnogi i videli po završetku prošle sezone. Virtus na čelu s Aleksandrom Đorđevićem bio je među prvima koji je srpskom plejmejkeru ponudio konkretne uslove saradnje, a oni su prvobitno glasili: dvogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra. Ako je na tu, prvobitnu ponudu nadovezana još jedna godina ugovora, moguće je da će Teov ugovor u Virtusu iznositi blizu 4.000.000 evra za sve tri sezone, a možda u igri bude i više novca. Kako je objavljeno, Teodosićev ugovor s Virtusom neće imati opciju izlaska za sve tri godine. 

Teodosić je od februara slobodan igrač pošto se rastao sa Los Anđeles Klipersima. Na poslednjem okupljanju reprezentacije tokom kvalifikacija za Mundobasket doneo je odluku da ne igra klupsku košarku do naredne sezone kako bi se odmorio, zalečio povrede i posvetio porodici pošto je nedavno postao otac. Od zimus do danas Teodosić se nalazio na radaru više evropskih velikana. Makabi iz Tel Aviva mu je nudio dvogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra, ali sa samo jednom garantovanom sezonom. Olimpijakos ga je želeo za 2.500.000 evra na dve godine, a dobio je i poziv iz milanske Olimpije, koja je u međuvremenu potpisala Serhija Rodrigeza. Takođe je bio i na listi madridskog Reala i moskovskog CSKA, dok je u zvezdaškim krugovima danima unazad vođena kampanja navijača da Teodosić potpiše za Crvenu zvezdu. Ipak, na kraju će izgleda ipak karijeru nastaviti u Bolonji. 

U Bolonji će mu društvo praviti i mladi krilni košarkaš Stefan Nikolić, koji je nedavno pristigao iz Udina, dok se tek očekuje potpisivanje novog ugovora s Dejanom Kravićem. Uz stratega Đorđevića tu su i kondicioni trener Mladen Mihajlović, kao i Goran Bjedov, njegovi saradnici iz reprezentacije Srbije.

Ovim potezom je i Virtus jasno stavio do znanja da mu je namera da u budućnosti bude član evroligaškog društva od sezone 2020/21. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Luka

13.07.2019 18:51

Eeee Teo bezis od eurolige..razumem te tu su ipak azdaje a ti to sad nisi..štetaaaa

ODGOVORITE