Почиње СП, ево када игра Србија...

У Јужној Кореји почиње Светско првенство за ватерполисте. У ноћи између недеље и понедељка Србија игра са Црном Гором.

Остали спортови 13.07.2019 | 12:07
Почиње СП, ево када игра Србија...
У битно измењеном саставу у односу на Светску лигу, која је освојена и аутоматски обезбеђен пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године, ватерполо репрезентација Србије почиње борбе на Светском првенству у Јужној Кореји.

На Светском првеству неће играти Филип Филиповић, Стефан Митровић, Андрија Прлаиновић, Душко и Гојко Пијетловић, Милан Алексић, као и Бранислав Митровић, који су сада на одмору, али Србија УВЕК има адуте.

Предвођени новим капитеном Милошем Ћуком, бомбардером Душаном Мандићем, борбеним Савом Ранђеловићем и великом надом Николом Јакшићем, као носиоцима игре, "делфини" ће пробати да "нападну" неку од медаља.

Уосталом, тако су и васпитани - увек стремити највишем. Не сумњамо у њих!

ОВО ЈЕ ТИМ СРБИЈЕ: Димитрије Ристичевић (Нови Београд, 11. април), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост), Ђорђе Лазић(Солнок), Немања Вицо (Триестина), Радомир Драшовић (Солнок), Никола Јакшић(Ференцварош), Страхиња Рашовић (Егер), Никола Дедовић (Шпандау), Огњен Стојановић(Мишколц) и Лазар Добожанов (Раднички).

Србија је у групи са Грчком, Црном Гором и домаћином Јужном Корејом. Репрезентативци Србије и Црне Горе су, готово, нераздвојни, јер осим што су у истом хотелу, заједно и тренирају.

"У суботу (данас) имамо два тренинга са Црногорцима, први у осам ујутру. Морамо да га одржимо због биоритма јер сусрет је у понедељак у пола девет. Ништа друго нема занимљиво, чекамо да почне", каже селектор Дејан Савић. 

- САСТАВ ОСТАЛИХ ГРУПА -

ГРУПА Б: Хрватска, Аустралија, Казахстан и САД;
ГРУПА Ц Мађарска, Шпанија, Нови Зеланд и Јужна Африка;
ГРУПА Д: Италија, Бразил, Немачка, Јапан.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА СРБИЈЕ у ГРУПИ (дато је средњеевропско време) - пренос ТВ Арена спорт:

(ноћ између 14. и 15. јула): 01.30х Србија - Црна Гора
(среда, 17. јул): 13х Србија - Јужна Кореја
(петак, 19. јул): 9.30х Србија - Грчка

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар