Počinje SP, evo kada igra Srbija...

U Južnoj Koreji počinje Svetsko prvenstvo za vaterpoliste. U noći između nedelje i ponedeljka Srbija igra sa Crnom Gorom.

Ostali sportovi 13.07.2019 | 12:07
Počinje SP, evo kada igra Srbija...
U bitno izmenjenom sastavu u odnosu na Svetsku ligu, koja je osvojena i automatski obezbeđen plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, vaterpolo reprezentacija Srbije počinje borbe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Na Svetskom prvestvu neće igrati Filip Filipović, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić, kao i Branislav Mitrović, koji su sada na odmoru, ali Srbija UVEK ima adute.

Predvođeni novim kapitenom Milošem Ćukom, bombarderom Dušanom Mandićem, borbenim Savom Ranđelovićem i velikom nadom Nikolom Jakšićem, kao nosiocima igre, "delfini" će probati da "napadnu" neku od medalja.

Uostalom, tako su i vaspitani - uvek stremiti najvišem. Ne sumnjamo u njih!

OVO JE TIM SRBIJE: Dimitrije Rističević (Novi Beograd, 11. april), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Đorđe Lazić(Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Jakšić(Ferencvaroš), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau), Ognjen Stojanović(Miškolc) i Lazar Dobožanov (Radnički).

Srbija je u grupi sa Grčkom, Crnom Gorom i domaćinom Južnom Korejom. Reprezentativci Srbije i Crne Gore su, gotovo, nerazdvojni, jer osim što su u istom hotelu, zajedno i treniraju.

"U subotu (danas) imamo dva treninga sa Crnogorcima, prvi u osam ujutru. Moramo da ga održimo zbog bioritma jer susret je u ponedeljak u pola devet. Ništa drugo nema zanimljivo, čekamo da počne", kaže selektor Dejan Savić. 

- SASTAV OSTALIH GRUPA -

GRUPA B: Hrvatska, Australija, Kazahstan i SAD;
GRUPA C Mađarska, Španija, Novi Zeland i Južna Afrika;
GRUPA D: Italija, Brazil, Nemačka, Japan.

RASPORED UTAKMICA SRBIJE u GRUPI (dato je srednjeevropsko vreme) - prenos TV Arena sport:

(noć između 14. i 15. jula): 01.30h Srbija - Crna Gora
(sreda, 17. jul): 13h Srbija - Južna Koreja
(petak, 19. jul): 9.30h Srbija - Grčka

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar