Тест: Партизан држи стандард...

Црно-бели од 17 часова против мађарског Пакшија завршавају припремни период у Словенији.

Фудбал 13.07.2019 | 14:20
Тест: Партизан држи стандард...
Модел игре Партизана, демонстриран у првом полувремену теста са Олимпијом и током већег дела меча са Бордоом требало би да постане стандард ако црно-бели мисле да направе резултатски искорак у сезони која само што није почела. Против Љубљанчана су били креативних, против Француза отресити, на крају и ефикасни, а под условом да то понове у дуелу са Пакшијем мирне душе могу да кажу да су на добром путу.

Тим Сава Милошевћа вечерас (17 часова) утакмицом са Мађарима, на чијој клупи седи српски стручњак Томислав Сивић, завршавају припремни период у Словенији током ког су оставили утисак групе којој је дојадило да гледа у леђа Црвеној звезди у Суперлиги и која се ужелела европског фудбала. Спремност да да се промене околности у корист црно-белих огледа се, пре свега, у намери да играју фудбал, да не форсирају дуге лопте, да кроз посед покушају да створе прилике и ако то репризирају још једном даће Гробарима довољно аргумената да овој екипи верују, иако процес њене реконструкције није приведен крају.

С обзиром да је ово последњи тест пред гостовање у Инђији наредне суботе, јасно је да ће стартери против Пакшија имати највеће шансе да се нађу на терену у првом суперлигашком колу. На основу свега виђеног у минулих десет дана извесно је да ће се Милошевић држати формације 4-2-3-1, која му је, између осталог, донела тај тријумф над Бородом. У тренутним околностима, можда и најбољи део тима представља тандем задњих везних Саша Здјелар – Александар Шћекић, као и голман Владимир Стојковић (несавладан на припремама), мада је и одбрана оставила више него пристојан учинак, упркос ротацијама на штоперским и бековским позицијама.

Ако све буде према најавама, Н. Р. Милетић је сигуран на месту десног бека, Слободан Урошевић има тренутну предност лево док Рајко Брежанчић не ухвати ритам, јер пола године није играо у Малаги, а у централи се очекује комбинација младости и искуства у лику Страхиње Павловића и Бојана Остојића.

У офанзивном делу тима могућа је мала рокада на позицији десног крила. Мада је Зоран Тошић почео све јаче утакмице досад, на јучерашњем тренингу радио је одвојено од екипе, што би могло да промовише новајлију Александра Лутовца и омогући му шансу, која би га, свакако, сачекала у другом делу, ако Бамби крене, па дође до измене. Знакови новог живота Сејдубе Суме довољни су за улогу организатора игре, док се лево очекује Ђорђе Ивановић, а није искључено да га у неком тренутку одмени млади Филип Стевановић. У нападу ће се вероватно ротитирати Огњен Ожеговић и Умар Садик.

Тако седам дана пре почетак сезоне изгледа вероватни састав Партизана, али... Прелазни рок је жива ствар, клубу је потребан новац за несметано функционисање и могуће је да после одласка Светозара Марковићајош неко из пројектованих 11 крене пут иностранства наредних дана, што аутоматски повлачи и ангажман појачања, нарочито у нападачкој линији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар