Test: Partizan drži standard...

Crno-beli od 17 časova protiv mađarskog Pakšija završavaju pripremni period u Sloveniji.

Fudbal 13.07.2019 | 14:20
Test: Partizan drži standard...
Model igre Partizana, demonstriran u prvom poluvremenu testa sa Olimpijom i tokom većeg dela meča sa Bordoom trebalo bi da postane standard ako crno-beli misle da naprave rezultatski iskorak u sezoni koja samo što nije počela. Protiv Ljubljančana su bili kreativnih, protiv Francuza otresiti, na kraju i efikasni, a pod uslovom da to ponove u duelu sa Pakšijem mirne duše mogu da kažu da su na dobrom putu.

Tim Sava Miloševća večeras (17 časova) utakmicom sa Mađarima, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Tomislav Sivić, završavaju pripremni period u Sloveniji tokom kog su ostavili utisak grupe kojoj je dojadilo da gleda u leđa Crvenoj zvezdi u Superligi i koja se uželela evropskog fudbala. Spremnost da da se promene okolnosti u korist crno-belih ogleda se, pre svega, u nameri da igraju fudbal, da ne forsiraju duge lopte, da kroz posed pokušaju da stvore prilike i ako to repriziraju još jednom daće Grobarima dovoljno argumenata da ovoj ekipi veruju, iako proces njene rekonstrukcije nije priveden kraju.

S obzirom da je ovo poslednji test pred gostovanje u Inđiji naredne subote, jasno je da će starteri protiv Pakšija imati najveće šanse da se nađu na terenu u prvom superligaškom kolu. Na osnovu svega viđenog u minulih deset dana izvesno je da će se Milošević držati formacije 4-2-3-1, koja mu je, između ostalog, donela taj trijumf nad Borodom. U trenutnim okolnostima, možda i najbolji deo tima predstavlja tandem zadnjih veznih Saša Zdjelar – Aleksandar Šćekić, kao i golman Vladimir Stojković (nesavladan na pripremama), mada je i odbrana ostavila više nego pristojan učinak, uprkos rotacijama na štoperskim i bekovskim pozicijama.

Ako sve bude prema najavama, N. R. Miletić je siguran na mestu desnog beka, Slobodan Urošević ima trenutnu prednost levo dok Rajko Brežančić ne uhvati ritam, jer pola godine nije igrao u Malagi, a u centrali se očekuje kombinacija mladosti i iskustva u liku Strahinje Pavlovića i Bojana Ostojića.

U ofanzivnom delu tima moguća je mala rokada na poziciji desnog krila. Mada je Zoran Tošić počeo sve jače utakmice dosad, na jučerašnjem treningu radio je odvojeno od ekipe, što bi moglo da promoviše novajliju Aleksandra Lutovca i omogući mu šansu, koja bi ga, svakako, sačekala u drugom delu, ako Bambi krene, pa dođe do izmene. Znakovi novog života Sejdube Sume dovoljni su za ulogu organizatora igre, dok se levo očekuje Đorđe Ivanović, a nije isključeno da ga u nekom trenutku odmeni mladi Filip Stevanović. U napadu će se verovatno rotitirati Ognjen Ožegović i Umar Sadik.

Tako sedam dana pre početak sezone izgleda verovatni sastav Partizana, ali... Prelazni rok je živa stvar, klubu je potreban novac za nesmetano funkcionisanje i moguće je da posle odlaska Svetozara Markovićajoš neko iz projektovanih 11 krene put inostranstva narednih dana, što automatski povlači i angažman pojačanja, naročito u napadačkoj liniji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar