Браво, Алене! Уговор на 4 године са Голден Стејтом!

Смаилагић потписао на четири године с Голден Стејтом! Фантастичне вести из Оукленда.

Кошарка 13.07.2019 | 18:27
Браво, Алене! Уговор на 4 године са Голден Стејтом!
Српска кошаркашка чета у НБА лиги од вечерас је и дефинитивно постала јача за још једно име! Талентовани Ален Смаилагић званично је постао члан Голден Стејта пошто је одличним играма у Летњој лиги оправдао поверење људи из клуба.

Како је објављено, Смаилагић је са Вориорсима парафирао четворогодишњи уговор вредан 6.130.000 долара, али су само прве две године гарантоване!

Смаилагић је прошлу сезону провео у филијали Голден Стејта где је показао озбиљне знаке напретка. Просечно је бележио девет поена и четири скока у дресу Санта Круз Вориорса, а скупио је чак 47 утакмица. Због тога су га Вориорси и бирали на овогодишњем Драфту као деветог пика друге рунде. Момак из Котежа наредног месеца пуни 19 година и био је најмлађи кошаркаш у историји Развојне лиге!

Смаилагић је такође постао тек трећи кошаркаш у историји који је на Драфту био изабран из Развојне лиге после Грка Танасиса Адетокумба и нигеријског центра Чуквудијебереа Мадуабума, а тек седми који је играо у Г лиги пре него што је прешао у један НБА тим.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар