Bravo, Alene! Ugovor na 4 godine sa Golden Stejtom!

Smailagić potpisao na četiri godine s Golden Stejtom! Fantastične vesti iz Ouklenda.

Košarka 13.07.2019 | 18:27
Bravo, Alene! Ugovor na 4 godine sa Golden Stejtom!
Srpska košarkaška četa u NBA ligi od večeras je i definitivno postala jača za još jedno ime! Talentovani Alen Smailagić zvanično je postao član Golden Stejta pošto je odličnim igrama u Letnjoj ligi opravdao poverenje ljudi iz kluba.

Kako je objavljeno, Smailagić je sa Voriorsima parafirao četvorogodišnji ugovor vredan 6.130.000 dolara, ali su samo prve dve godine garantovane!

Smailagić je prošlu sezonu proveo u filijali Golden Stejta gde je pokazao ozbiljne znake napretka. Prosečno je beležio devet poena i četiri skoka u dresu Santa Kruz Voriorsa, a skupio je čak 47 utakmica. Zbog toga su ga Voriorsi i birali na ovogodišnjem Draftu kao devetog pika druge runde. Momak iz Koteža narednog meseca puni 19 godina i bio je najmlađi košarkaš u istoriji Razvojne lige!

Smailagić je takođe postao tek treći košarkaš u istoriji koji je na Draftu bio izabran iz Razvojne lige posle Grka Tanasisa Adetokumba i nigerijskog centra Čukvudijeberea Maduabuma, a tek sedmi koji je igrao u G ligi pre nego što je prešao u jedan NBA tim.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar