Морнар активирао бомбу, потписао Пулен!

Џејкоб Пулен је "морнар"! Амерички плејмејкер Џејкоб Пулен постао је нови кошаркаш црногорске екипе Морнара из Бара.  Морнар је много јак! Доскорашњи кошгетер Цедевите и једна од највећих звезда АБА лиге минуле сезоне стигао је у Бар! Највеће појачање за Баране овог лета!

Кошарка 13.07.2019 | 10:13
Морнар активирао бомбу, потписао Пулен!
Морнар из Бара је успео да се договори са Џејкобом Пуленом, који је спреман да се "упари" са Дереком Нидамом и да чини динамични дуо бекова.

Морнар је 13. клуб у каријери за Џејкоба Пулена, који је осим за Цедевиту играо и за Хапоел из Јерусалима, Севиљу, Химки, али и Филаделфију као и њен развојни тим, Делавер, а што се тиче репрезентативног искуства, Пулен је играо за национални тим Грузије.

Већ поменути Дерек Нидам, затим Дамир Маркота, Брендис Рајли Рос, Сеад Шеховић и Милко Бјелица такође су постали чланови Морнара, који је створио изузетно квалитетан тим који ће се наредне сезоне надметати у АБА лиги, али и ФИБА Лиги шампиона.

Чекало се седмицама, чекало, чекало и на крају је Бар дочекао потпис Џејкоба Пулена!

Дојучерашњи кошаркаш Цедевите каријеру ће наставити у Морнару у можда и највећем трансферу у клупској историји. Пулен је са Морнаром потписао уговор на годину дана и требало би да буде ослонац тима у наредној сезони.

Пулен је у дресу Цедевите прошле сезоне одиграо 20 утакмица у АБА лиги и просечно бележио 17,4 поена, 1,9 асистенција и 1,8 ухваћених лопти!

Морнар за наступајућу сезону има најозбиљније планове, са жељом да нападне плеј-оф Јадранске лиге и припрема један од најјачих ростера у такмичењу, пошто су парафе већ ставили Сеад Шеховић, Милко Бјелица, Дерек Нидам, Брендис Рејли Рос и Дамир Маркота!

Током 11 година дуге професионалне каријере Пулен је, између осталих, носио дрес Хапоела из Јерусалима, Севиље, Химкија, Филаделфије, у два наврата Цедевите...

Вест да је Пулен потписао за Морнар, председник барског клуба Ђорђије Павићевић, саопштио је на Стреетбалл турниру Бар Сателит 2К19.

Минуле сезоне у АБА лиги Пулен је просечно постизао 17,4 поена, имао 1,7 ухваћених лопти и 1,9 асистенција по мечу.

Барани ће тако у новој сезони након повратка Дерека Нидама имати тандем харизматичних плејмекера какав у региону одавно није виђен.

Крајем сезоне Морнар је продужио уговоре са Урошем Луковићем, Немањом Врањешом, Вукотом Павићем, Марком Мугошом и Радивојем Вујошевићем, а онда је довео и велика појачања - параф на уговоре су ставили Сеад Шеховић, Милко Бјелица, Дерек Нидам, Брендис Рејли Рос и Дамир Маркота.

Извор: Б92/мондо.ме/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар