Mornar aktivirao bombu, potpisao Pulen!

Džejkob Pulen je "mornar"! Američki plejmejker Džejkob Pulen postao je novi košarkaš crnogorske ekipe Mornara iz Bara.  Mornar je mnogo jak! Doskorašnji košgeter Cedevite i jedna od najvećih zvezda ABA lige minule sezone stigao je u Bar! Najveće pojačanje za Barane ovog leta!

Košarka 13.07.2019 | 10:13
Mornar aktivirao bombu, potpisao Pulen!
Mornar iz Bara je uspeo da se dogovori sa Džejkobom Pulenom, koji je spreman da se "upari" sa Derekom Nidamom i da čini dinamični duo bekova.

Mornar je 13. klub u karijeri za Džejkoba Pulena, koji je osim za Cedevitu igrao i za Hapoel iz Jerusalima, Sevilju, Himki, ali i Filadelfiju kao i njen razvojni tim, Delaver, a što se tiče reprezentativnog iskustva, Pulen je igrao za nacionalni tim Gruzije.

Već pomenuti Derek Nidam, zatim Damir Markota, Brendis Rajli Ros, Sead Šehović i Milko Bjelica takođe su postali članovi Mornara, koji je stvorio izuzetno kvalitetan tim koji će se naredne sezone nadmetati u ABA ligi, ali i FIBA Ligi šampiona.

Čekalo se sedmicama, čekalo, čekalo i na kraju je Bar dočekao potpis Džejkoba Pulena!

Dojučerašnji košarkaš Cedevite karijeru će nastaviti u Mornaru u možda i najvećem transferu u klupskoj istoriji. Pulen je sa Mornarom potpisao ugovor na godinu dana i trebalo bi da bude oslonac tima u narednoj sezoni.

Pulen je u dresu Cedevite prošle sezone odigrao 20 utakmica u ABA ligi i prosečno beležio 17,4 poena, 1,9 asistencija i 1,8 uhvaćenih lopti!

Mornar za nastupajuću sezonu ima najozbiljnije planove, sa željom da napadne plej-of Jadranske lige i priprema jedan od najjačih rostera u takmičenju, pošto su parafe već stavili Sead Šehović, Milko Bjelica, Derek Nidam, Brendis Rejli Ros i Damir Markota!

Tokom 11 godina duge profesionalne karijere Pulen je, između ostalih, nosio dres Hapoela iz Jerusalima, Sevilje, Himkija, Filadelfije, u dva navrata Cedevite...

Vest da je Pulen potpisao za Mornar, predsednik barskog kluba Đorđije Pavićević, saopštio je na Streetball turniru Bar Satelit 2K19.

Minule sezone u ABA ligi Pulen je prosečno postizao 17,4 poena, imao 1,7 uhvaćenih lopti i 1,9 asistencija po meču.

Barani će tako u novoj sezoni nakon povratka Dereka Nidama imati tandem harizmatičnih plejmekera kakav u regionu odavno nije viđen.

Krajem sezone Mornar je produžio ugovore sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radivojem Vujoševićem, a onda je doveo i velika pojačanja - paraf na ugovore su stavili Sead Šehović, Milko Bjelica, Derek Nidam, Brendis Rejli Ros i Damir Markota.

Izvor: B92/mondo.me/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar