Блага казна за покушај убиства

- Изрицање првостепене пресуде, казне затвора од четири године за покушај убиства новинара, могло би се схватити као блага казна у односу на важност новинарског посла, те позив на наставак напада на новинаре, упозоравају из Удружења новинара Источног Сарајева.

Република Српска 12.07.2019 | 23:44
Блага казна за покушај убиства
- Удружење новинара Источног Сарајева (у оснивању) сматра да је пресуда Марку Чолићу за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића јасна порука новинарима колико су (не)заштићени при обављању свог посла, саопштено је из Удружења новинара Источно Сарајева.

У саопштењу се каже да изрицање првостепене пресуде, казне затвора од четири године за покушај убиства новинара, могло би се схватити као блага казна у односу на важност новинарског посла, те позив на наставак напада на новинаре.

"Иако је Суд, при одређивању казне Чолићу, као отежавајуће околности навео чињеницу да је свирепи напад посебно узнемирио јавност, сматрамо да изречена казна неће послати јасну поруку.
Посебно отежавајућа околност у овом случају требала би бити то што је нападнут један новинар кога је можда само неколико удараца дијелило од смрти", каже се у саопштењу.



Даље се наводи да новинари раде у интересу јавности, а данас су постали свјесни чињенице да ће неко за њихов покушај убиства бити кажњен казном затвора од четири године.

- Поставља се питање колико ће се осјећати сигурно при обављању свог посла?

Наглашава се да је у интересу јавности и новинарске заједнице наставак активности на проналаску другог осумњиченог за покушај убиства Владимира Ковачевића.

"Стога апелујемо на надлежне органе да до краја разјасне овај случај. Тек када буду познати мотив и налогодавац, јавност ће знати од кога новинарима пријети опасност. Тек тада новинари ће знати ко је и зашто спреман наручити њихово убиство", каже се у саопштењу Удружења новинара Источног Сарајева.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Б.Ј.С

13.07.2019 03:30

Овако мало осудјен притвор це се урацунат и бице пустен до нове године због доброг владања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2019 14:47

Само ако га пусте он побјеже као Дела који неда дјеци да се дрогирају.

Name

ДОБРО ВЛАДАЊЕ

13.07.2019 05:29

За мјесец дана ослободице га Предсједница због доброг владања у притвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.07.2019 06:10

Ма јбс ти пресуду кад налогодавац није раскринкан.Овај мајмун це јос од тог истог наплатити сваку годину масно да сути,бице на троску нас пореских обвезника и изци са најмање 50 хиљада из затвора.Јос це одлезати само 2.5 године !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задес

13.07.2019 06:18

Колико видим у затвор долазе све неки људи везани за Додикове кумице и слицно. Када це велика риба Милокрад да одсједи своје пропусте и одговара за неуцињено и злоупотријебљено, или је то све био Задес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.07.2019 11:41

ПРВО НАРУЧИЛАЦ УБИСТВА ПА ОНДА ИЗВРШИЛАЦ.ОН БИ ПРОПЈЕВАО АЛИ БОЉЕ ДА УЗМЕ ПАРЕ МАЛО ОДЛЕЖИ У ЗАТВОРУ И СВИ ЗАДОВОЉНИ САМО ОВЦЕ НИСУ НА БРОЈУ.

ОДГОВОРИТЕ