Сакети направио рез: Најјачи су остали!

Ту су Датоме, Белинели, Галинари, Мели, браћа Витали, Хекет. . .

Кошарка 13.07.2019 | 16:33
Сакети направио рез: Најјачи су остали!
Селектор кошаркашке репрезентације Италије Ромео Сакети скратио је списак кандидата за Мундобаскет у Кини на 19 имена.

Са првобитне листе отпала су петорица играча, а то су: Ахил Полонара из Динамо Сасарија, тандем из Трента Давиде Пасколо – Дијего Флакадори, Стефано Тонут из шампионског састава Венеције, те Давиде Морети, млади бек из Тексас Тек Рајдерса.

То значи да су Азури остали у практично најјачем саставу пред старт припрема за велико такмичење. Ту су асови попут Марка Белинелија, Данила Галинарија, Ђиђија Датомеа, Данијела Хекета, Никола Мелија, те браће Витали, а међу кандидатима је и Брајан Сакети, син италијанског шефа струке који је у квалификацијама одиграо девет утакмица и имао просек од 4,8 поена и 3,2 скока.

Италија ће групну фазу на Светском купу играти у Фошану где ће противници бити Србија, Ангола и Филипини. Два најбоља састава из групе иду даље у наредну фазу.

СПИСАК ИТАЛИЈЕ (19 ИГРАЧА)

ЦЕНТРИ: Пол Билига (Венеција), Амедео Теситори (Тревизо);

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Џеф Брукс (Олимпија Милано), Данило Галинари (Оклахома Сити Тандер), Николо Мели(Фенербахче), Ђампаоло Ричи (Виртус Болоња);

КРИЛА: Луиђи Датоме (Фенербахче), Алесандро Ђентиле (Естудијантес), Брајан Сакети (Бреша), Авуду Абас(Бреша);

БЕКОВИ: Пјетро Арадори (Виртус Болоња), Марко Белинели (Сан Антонио Спарс), Амедео дела Вале (Олимпија Милано), Рикардо Мораскини (Бриндизи), Микеле Витали (Андора);

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Андреа Ћинћарини (Олимпија Милано), Аријел Филој (Авелино), Данијел Хекет (ЦСКА Москва), Лука Витали (Бреша).

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар