Saketi napravio rez: Najjači su ostali!

Tu su Datome, Belineli, Galinari, Meli, braća Vitali, Heket. . .

Košarka 13.07.2019 | 16:33
Saketi napravio rez: Najjači su ostali!
Selektor košarkaške reprezentacije Italije Romeo Saketi skratio je spisak kandidata za Mundobasket u Kini na 19 imena.

Sa prvobitne liste otpala su petorica igrača, a to su: Ahil Polonara iz Dinamo Sasarija, tandem iz Trenta Davide Paskolo – Dijego Flakadori, Stefano Tonut iz šampionskog sastava Venecije, te Davide Moreti, mladi bek iz Teksas Tek Rajdersa.

To znači da su Azuri ostali u praktično najjačem sastavu pred start priprema za veliko takmičenje. Tu su asovi poput Marka Belinelija, Danila Galinarija, Điđija Datomea, Danijela Heketa, Nikola Melija, te braće Vitali, a među kandidatima je i Brajan Saketi, sin italijanskog šefa struke koji je u kvalifikacijama odigrao devet utakmica i imao prosek od 4,8 poena i 3,2 skoka.

Italija će grupnu fazu na Svetskom kupu igrati u Fošanu gde će protivnici biti Srbija, Angola i Filipini. Dva najbolja sastava iz grupe idu dalje u narednu fazu.

SPISAK ITALIJE (19 IGRAČA)

CENTRI: Pol Biliga (Venecija), Amedeo Tesitori (Trevizo);

KRILNI CENTRI: Džef Bruks (Olimpija Milano), Danilo Galinari (Oklahoma Siti Tander), Nikolo Meli(Fenerbahče), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja);

KRILA: Luiđi Datome (Fenerbahče), Alesandro Đentile (Estudijantes), Brajan Saketi (Breša), Avudu Abas(Breša);

BEKOVI: Pjetro Aradori (Virtus Bolonja), Marko Belineli (San Antonio Spars), Amedeo dela Vale (Olimpija Milano), Rikardo Moraskini (Brindizi), Mikele Vitali (Andora);

PLEJMEJKERI: Andrea Ćinćarini (Olimpija Milano), Arijel Filoj (Avelino), Danijel Heket (CSKA Moskva), Luka Vitali (Breša).

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar