Палерму пресуђено - четврта лига!

Да ли је ово крај симпатичног клуба са Сицилије?!

Фудбал 13.07.2019 | 08:38
Палерму пресуђено - четврта лига!
Палермо је дефинитивно изгубио битку. Клуб са Сицилије мора у Серију Д (четврти ранг италијанског фудбала), док ће његово место у Серији Б заузети Венеција, клуб који кроз плеј-аут није успео да осигура опстанак у другом рангу. Ово је званична одлука извршног одбора ФС Италије, мотивисана "административним проблемима" у које је Палермо запао после повлачења доскорашњег власника Мауриција Зампаринија. 

Шта ће се даље дешавати са познатим клубом остаје да се види. Оно што је сасвим извесно јесте да ће сви играчи бити ослобођени обавеза, те да ће Палермо морати изнова да гради тим. Помињало се претходних дана у италијанским медијима да би финансијска помоћ могла да се очекује од Масима Ферера, газде Сампдорије. 

Нека редовни члан Серије А већ неколико година је у кризи, а чинило се да су се ишчупали прошлог лета када је енглески конзорцијум откупио клуб од Зампаринија. Ипак, само коју недељу касније вратили су Палермо старом газди јер нису имали довољно новца да доврше куповину.

У фебруару ове године Палермо је био на рубу банкрота, али је локални бизнисмен Дарио Мири обезбедио 2.800.000 евра како би остали ликвидни, тако што је откупио рекламни простор око тренинг центра овог клуба. Међутим, Мири је пролетос казао да је то све што се њега тиче и најавио да нема намеру да откупи контролни пакет акција...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар